.
Вход / Регистрация

Трима финалисти влизат в зрелищен сблъсък на класа и вкус за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева – утре вечер от 21:00 часа по bTV

Мастършеф

Във вторник от 21:00 часа по bTV тримата най-добри хоби готвачи в България ще се срещнат в зрелищен финален сблъсък за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лв. Chef Виктор Ангелов, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев ще сбъднат мечтата на един от тях, показал най-голяма страст към храната, умения, хладнокръвие, амбиция, естетика и преминal отвъд границите на възможното във вкуса. По пътя към титлата MasterChef кулинарните гладиатори ще приготвят 4-степенно меню за взискателното жури – amuse buche (ордьоври), предястие, основно и десерт. 

Още след първото предизвикателство - приготвянето на ювелирното „забавление за устата”, което се сервира във всеки изискан ресторант, за да възбуди сетивата, един хоби готвач ще напусне играта. Една от най-важните битки в живота им ще бъде белязана от чупене на стереотипи, изобретателност, сила и стремеж към перфектния вкус. Прецизните хапки, почерк на главния готвач, ще загатнат какво предстои до края на вечерта – финес, уникалност и запомняща се храна на световно ниво. Индивидуалният почерк ще бъде гарниран с по един основен продукт, който ще зададе темата на менюто. Конкуренцията ще бъде жестока, а критичните моменти няма да липсват в приготвянето на капучино консуме с пяна от трюфел, биск от плодове със скарида, тартар от говеждо, карамбол от риба тон, патешко с мус от сирена и лют сладолед, чийзкейк от козе сирене, крем от авокадо и сьомга и сух таратор. Кой ще напусне състезанието на крачка от титлата MasterChef, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV. 

Двамата финалисти, борещи се за мечтите си, ще се впуснат в оспорван дуел с предястие, основно и десерт. Изминали дългия и труден път до тук, всеки от тях е научил много, станал е по-добър и по-уверен. Новаторство, модерна презентация, перфектен вкус и силни заявки ще се съревновават да впечатлят chef Ангелов, chef Токев и chef Михалчев с комбинация от продукти. Молекулярен таратор ще се изправи срещу морско дъно от стриди, миди Сен Жак и омар, за да докажат за пореден път, че кулинарията е безкрайно поле за въображението. Познания и класа ще лъхат от ястията и на двамата, следването на световните тенденции ще хармонира със символика в „картините” от текстури и аромати. 

Вечерята за 100 000 лева ще продължи с 90-минутен маратон за основно ястие. Изтънчени вкусове от и за сетивата ще разбият представите за възможностите на шкембето и дроб сърмата. Свежест, баланс и концепция ще накарат кулинарните гладиатори да се гордеят с произведенията си, а взискателното жури – да се изуми от невероятните им постижения след само три месеца в най-желаната кухня на България. Техники за познавачи, хармонични компоненти и перфектни презентации ще изградят цялостно преживяване на топ гурме ниво. 

„Висшият пилотаж”, достоен за титлата MasterChef, ще продължи и в празничния фойерверк във всяко меню – десерта. Стремежът към максимума на съвременната кухня ще накара финалистите да създадат сфери, които да изстрелят Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев „в космоса”. Шоколад срещу изомалт (натурален подсладител с два пъти по-малко калории от захарта) ще се гарнират с течен азот, сух лед, ягоди, кремове, рози и пуканки, магически трикове и помпа от апарат за кръвно налягане. Надежди, мечти и блянове, заключени в балони, мотивиращо напрежение и битка до последния дъх ще превърнат готвенето в епична битка на титани. С прецизност на сапьори и артистичност на художници, хоби готвачите ще сравнят понятията за добър и гениален готвач. Но само един ще нарече себе си третият MasterChef на България. Кой ще бъде победителят и ще вземе голямата награда от 100 000 лева, кой ще сбъдне мечтата си и ще промени живота си, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

Мастършеф
Коментари (0)