.
Вход / Регистрация

Звездната битка на ТОП 21 хоби-готвачи за титлата MasterChef стартира утре вечер от 21:00 часа по bTV

masterchef

Утре вечер от 21:00 часа по bTV ще стартира състезанието между най-добрите 21 хоби готвачи за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Първото предизвикателство пред кулинарното съзвездие ще отприщи емоциите в гладиаторската битка за най-добрия вкус. Кутията на MasterChef ще даде възможността на участниците да сготвят нещо специално за специален човек, на когото не могат да сервират в действителност. Взискателното жури ще опита само 3 ястия, а най-доброто сред тях ще донесе на автора си спасение от елиминации, но и предимството да ръководи стратегически следващия етап от играта.  

Връщайки се към носталгични спомени в миналото или мечтаейки за бъдещето, участниците в третия сезон на MasterChef ще трансформират обичта към родителите, брата, старата любов, детето или просто дадено обещание в страстни шедьоври. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще чуят впечатляващи истории, придружени с отлични чинии. Цветно, вегетарианско и естетически издържано ястие ще бъде посветено на певицата Анелия, аржентинска паста – на вкуса от детството, съвременен прочит на класическо ястие от морски дарове – на обичан брат, а шоколадово изкушение – поднесено като извинение. Кой ще обере овациите на журито и ще получи възможността да „провери” конкуренцията, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef.

Най-продаваните продукти в голяма търговска верига в последните три месеца ще поставят три алтернативи за стратегия на хоби-готвачите. Победителят в кутията на MasterChef ще избере между категориите: плодове и зеленчуци (краставици, домати и банани), свежи меса (охладено пиле, стек от свински врат и говеждо) и млечни продукти (краве сирене и кашкавал, прясно мляко). Напрежението ще ескалира, когато Виктор, Петър и Андре съобщят на готвачите, че трима от тях ще бъдат спасени и ще наблюдават съперниците си от балкона. Разделението на „групички” ще предизвика разсъждения за смисъла на играта, а неочакван обрат ще увеличи риска за един от тях да напусне най-желаната кухня в България.

masterchef


Амбицирани за победа, готвачите ще дадат всичко от себе си, за да надминат очакванията на взискателното жури на MasterChef за 45 минути. Привидно семплите продукти ще изискат от гладиаторите прецизност и въображение. Студена паста, многокомпонентни десерти, интересни техники и изненадващи текстури във формата на картина, смели импровизации и неочаквани провали ще покажат потенциала на любителите да сбъднат мечтата си и да се превърнат в професионалисти. Двамата най-добри ще спечелят позициите на капитани в предстоящата отборна битка, а двамата най-неубедителни кулинари ще се изправят един срещу друг, за да запазят мястото си в MasterChef.

Мида Сен жак върху пюре от грах с шафранова пяна за 30 минути ще определи първия отпаднал от 21 топ любители готвачи. Малките детайли като правилното сгъстяване и претриване на пюрето, темперирането на сметаната и почистването на мидата от вода ще дадат предимство на гладиаторите. Способността да запазиш самообладание при грешка и наличието на план Б ще бъдат внимателно наблюдавани от журито и ще бъдат определящи за трудното решение. Кой ще защити престилката на MasterChef, зрителите ще видят утре вечер от 21:00 часа по bTV.

Коментари (0)