.
Вход / Регистрация

Новото неотразимо жури в "MasterChef"

Chef Виктор Ангелов, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев ще предизвикат гладиаторите да приготвят вкусна храна по своя рецепта, а със същите продукти да направят и версия, подходяща за 11-месечни бебета

Челната петица на най-добрите хоби-готвачи в България отново ще се изправи срещу кутията на MasterChef, за да докажат потенциала си за престижната титла и голямата награда от 100 000 лв. Chef Виктор Ангелов, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев ще предизвикат гладиаторите да приготвят вкусна храна по своя рецепта, а със същите продукти да направят и версия, подходяща за 11-месечни бебета. Специалистът по хранителни режими на деца и възрастни д-р Паулина Ченкина ще очертае правилата за готвене на пюрета – дневен прием на месо, който не надвишава 60 г., непрепоръчително използване на млечни продукти, подправки и сол. Според диетологa морските дарове се приемат за алерген, което ограничава избора до бяла риба, а от месата тя препоръчва пуешко, заешко и телешко филе.   

В рамките на 60 минути претендентите за титлата MasterChef ще трябва да приготвят една порция гурме за възрастни и три - за бебета. Изборът на продукти ще ги накара да се насочат към вкусни, лесно смилаеми, ниско калорични и мазни храни, стратегическото планиране от кое ястие да започнат, за да гарантират пълното съвпадение на съставки ще даде предимство, а личният опит ще бъде незаменим при отхвърлянето на неподходящи техники за обработка. Хигиената, здравословните съставки и привлекателният външен вид ще бъдат водещи критерии за готвачите, а безопасността и вкусът на храната – за взискателното жури. Подходящи ли са сотираните ястия за бебета, обичат ли децата кожа и чие гурме ще харесат най-много малките Христина, Биляна, Денис и техните майки?

Коментари (0)