.
Вход / Регистрация

За MasterChef

masterchef, риалити, предаване

MasterChef е едно от най-драматичните и завладяващи телевизионни състезания в световен мащаб, което дава шанса на обикновени хора да сбъднат мечтите си и да постигнат нещо необикновено. От старта на формата през 2015 година в ефира на bTV, кулинарното шоу се превърна в хит сред любителите на добрия вкус в България и направи популярна гурме културата в страната.

За четвърти път хоби-готвачи без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея, ще се изправят пред предизвикателството да впечатлят строгото и справедливо жури в лицето на топ експертите Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и доказаният ресторантьор с повече от 25 години успешен бизнес в България – Лео Бианки.

Взискателни професионалисти ще съберат най-добрите хоби готвачи в страната, чийто талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната ще променят живота им завинаги. Състезателите ще се изправят пред множество изпитания на кулинарната арена и ще впрегнат способностите си до краен предел. Най-добрият гладиатор, който премине отвъд границите на възможното, ще стане четвъртият притежател на титлата MasterChef България, ще спечели 100 000 лева и курс в престижната международна академия Le Cordon Bleu в Лондон.

Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 50 държави. Излъчва се буквално всяка минута в някоя  точка по света и достига до над 250 млн. зрители. Шоуто е превърнало повече от 100 любители готвачи в професионалисти.

В България продуцент на MasterChef е bTV. Изпълнителен продуцент на шоуто е Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Endemol Shine Group и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.