.

 

Chef Силвена Роу дава най-емоционалния урок в MasterChef по bTV

Участник ще напусне кулинарното състезание в извънредни елиминации

Емоционално и дълбоко лично признание ще направи Chef Силвена Роу във вторник от 21.00 часа по bTV. За първи път тя ще представи пред зрителите на MasterChef своята майка Кунка, която я е вдъхновила да обича качествената храна и да я приготвя по най-добрия начин. Междувременно селекцията от специални продукти в седмичната кутия ще изплаши участниците, а един от претендентите за наградата от 100 000 лева ще си тръгне завинаги, подхлъзнат от коварен десерт.

Във вторник вечер един участник ще заслужи мечтаната значка за имунитет, а други двама - привилегията да участват в специалния Master Class на Chef Силвена Роу и нейната майка. Заедно те ще превърнат сантиментален кулинарен спомен от детството в модерен веган десерт и ще покажат колко е важна приемствеността между традициите и новите технологии. Под ръцете им ще се появи произведение на изкуството от фини текстури, пластове и цветове, придружено от топла напитка, чиято гениална комбинация от подправки е пътешествие в Азия и Африка.

Правото да се учат от Chef Роу и да повторят рецептата й ще получат двама участници. За единия от тях веган десертът ще бъде огромно предизвикателство, защото той обожава месо и избягва сладкишите.

В предстоящия епизод на MasterChef всички най-добри хоби-готвачи на България ще получат кутия, която ще изправи косите им. „Една от съставките вътре със сигурност ще ги уплаши“, категоричен е Chef Петър Михалчев. При срещата с продуктите Елени ще преживее истински ужас, но Неда ще се вдъхнови да създаде „разядката на вампира“. В пристъп на смелост някои от участниците ще представят иновативни идеи, а други ще преживеят катастрофа.

Тримата, които покажат не само безупречен вкус, но и перфектни презентации, ще се спасят от стрес теста и последвалата извънредна елиминация. Останалите ще се борят да приготвят два класически, но сложни десерта, а един ще се провали с гръм и трясък, и ще си тръгне от кухнята на MasterChef. Кой ще напусне завинаги най-голямото кулинарно състезание в България ще стане ясно във вторник от 21.00 часа по bTV.