.

 

Николай

Николай Маджаров, masterchef

Николай Маджаров, 50 г., музикален продуцент, София

Николай е музикален продуцент. Свирил е на пиано, а в последствие се е ориентирал към електронната музика. Той е един от създателите на първата БГ група за електронна музика „Тибетски сърца“.

Има еврейски корени – през 1400-та година неговият древен род е изгонен от Испания. Баба му е била отличен познавач на европейската и еврейска кухня. Има 2 по-големи сестри, а майка му и баща му са пътували много по света като строителни инженери. Децата са оставали сами вкъщи и е трябвало да си готвят от 2-те кулинарни книги, които са имали у дома. Редували са се кой да е отговорник на кухнята.

Николай има две деца – дъщеря на 23 години и син на 8 години. Определя се като авантюрист. Обича да се предизвиква, за да има истории, които да разказва на децата си. „Човекът си отива, историите остават.“, смята той. Кара мотор по 60 000 км на година, замръква на всякакви места, а миналата година е обиколил казахстанската пустиня. Изминавал е „пътя на кебапа“ – Искендер, Адана, Измир. Най-далечното място, до което е стигал с мотор, е границата на Монголия. Докато е карал близо 4000 км. през най-суровата част на Сибир, е опитал екзотични местни специалитети.

Иска да участва в MasterChef, защото предизвикателството дава смисъл на живота. Така се създават истории. А и като един истински евреин смята, че 100 000 лева не са никак малко пари.