.

 

Последна надпревара в MasterChef определя тримата финалисти в шоуто

Кулинарни флиртове и закачки между журито свалят напрежението на полуфинала

Шестимата полуфиналисти в MasterChef – Файчето, Елени, Краси, Виолина, Димитър и Ивайло, успяха да се отличат в най-голямата кухня на България още от кастингите на шоуто, както и по време на всички препятствия, през които преминаха успешно в продължение на целия шести сезон. В неделя вечер трима от тях ще си спечелят място на финала, а останалите трима ще отпаднат от надпреварата за титлата само на крачка от нея. Кои ще бъдат те ще стане ясно тази неделя от 20 часа.

Спринтът към голямата награда започва с кутията на MasterChef. В нея участниците ще намерят продуктите, които са ползвали по време на кастингите, за приготвяне на своето ястие. В неделя вечер хоби готвачите ще трябва да впечатлят журито отново като подобрят и надградят специалитетът, който им е осигурил място в кухнята на MasterChef. Най-слабо представилият се в тази задача ще бъде първият, напуснал шоуто, а най-силният ще бъде първият сигурен финалист.

Виолина е изключително надъхана да докаже себе си, Елени ще се опита да не се поддава на вълнението, Митко е твърдо решен да види финала отблизо, защото все пак е и единственият, стигнал до тук участник със златна престилка. Ивайло няма намерение да загуби битката, заради която е напуснал работата си. Файчето както винаги има изградена стратегия, а Краси е решен да пробва всички техники, на които се е научил в шоуто.

 „За мен е важно да вземат основата на ястието, но да покажат това, което са научили през тези тежки задачи, които им давахме, master класовете…всичко, което преминаха. Така че сега имат шанс да покажат едно невероятно ястие“ казва Chef Токев на колегите си.

Едно от ястията в тази битка ще предизвика Chef Михалчев да каже на висок глас – „Страхотна комбинация на съставките. Различни текстури. Chef Роу ще те цуне. Аз съм чао“. И се оказва прав, защото Chef Роу е повече от впечатлена и дори готова за кулинарен флирт.

„Хвани ме, ако можеш“ е второто предизвикателство пред продължаващите в битката 4-а участници. Всеки един от тях трябва да приготви красиво и вкусно основно ястие. Първият, който реализира своето ястие трябва да натисне тромбата в студиото. Това означава, че останалите трима участници имат минута да завършат ястието си. Това е абсолютно ново предизвикателство.

За последното място на големия финал ще се борят двама участници, на които им предстои епичен дуел. За 30 мин те трябва да приготвят 3 идентични вегетариански хапки – по една за всеки от журито. Те трябва да демонстрират своите умения в една съвършена хапка, която по думите на Chef Роу трябва да донесе „експлозия от вкусове“. Последният финалист ще построи „една хапка на няколко нива, всяка от тях с различно усещане, вкус, визия“. „Това е една хапка, която всеки би обичал, освен ако няма деликатно немско стомахче“  намира повод да с пошегува колегата си Chef Роу. „Бях забравил типичния български хумор“ контрира Токев.

 

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.