
Роден е във Видин, но от 20 години живее в София. Определя се като успял човек.
Първоначално работи като шофьор и охранител на грузински бизнесмен. Бил е собственик на автокъща. Впоследствие започва да купува имоти, да ги ремонтира и да ги препродава. Днес изцяло се издържа от наемите на собствените си жилища.
"Навремето посетихме известен столичен ресторант, където Chef беше Андре Токев. Казах си: "Да взема и аз да стана един готвач, какво се занимавам с глупости!", признава Петров. Оттогава мечтае за собствен ресторант, в който ще предлага само пица, паста и десерти. Вече е измислил името, логото, обстановката и рекламната кампания. Преди това иска да спечели "MasterChef" - не заради наградата, а заради популярността.
"Съдбата не обича смелите, съдбата обича подготвените! Аз мога да приготвям всичко – от пиле до жираф. Имам и твърд характер. Избухлив съм, бързо паля и не ми минава лесно. Ако смятам, че съм прав, никой не може да ме убеди в обратното, дори журито. Идвам, за да спечеля!", казва Александър.