.
Вход / Регистрация

Андре Токев

Aндре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 49 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други. Управлява своя ресторант ANDRé, както и най-новата концепция Old is New, съчетаваща в себе си ресторант, бар, галерия и място за общуване, разработена съвместно с дъщеря му Елиза.

Андре е известен в гилдията и на зрителите на bTV с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

Петър Михалчев

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 44 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.

Виктор Ангелов

Виктор Ангелов е първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят, и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”. В гилдията е познат като „педанта в кухнята”. Той оглавява журито на MasterChef България.

Виктор е на 44 години, от София. През 1991 г. завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 г. работи в българската армия, през 1995 г. - като управител на правителствен ресторант, а през 1999 г. – в хотел Sheraton Frankfurt в Германия. През 2001 г. започва в Sheraton София като шеф „сосове”, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 г. Виктор основава ресторант Chef´s в София, който го прави трикратен носител на наградата „Ресторант на годината” на БАКХУС. Управлява и ресторанта на хотел Sense Sofia. Съорганизатор и член е на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.

Виктор избира с кого да работи не по уменията, а по желанието на отсрещната страна. Може да направи от един таксиметров шофьор за една година приличен изпълнител в кухнята. Така ще търси и първия MasterChef на България.

Движен е от лайтмотива „Качество към всичко!“, а разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина и добра рецепта, задължително съобразена със сезона.

Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач, устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионалната кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н.