.

 

Трицветните пълнени чушки на Даниела (РЕЦЕПТА)

Рецепта на Даниела Енева от MasterChef.

Продукти:

1 жълта чушка
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/2 люта червена чушка
200 г бекон
150 г свинско филе
1 ч. ориз
1 връзка магданоз
2 броя шалот
2 скилидки чесън
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. заквасена сметана
1 лимон
1 лайм
100 мл зехтин
2 с.л. мед
50 г масло
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
сладък червен пипер
лют червен пипер
самардала
4 с.л. олио
1 домат



Приготвяне:

Нарязва се шалотът и 1 скилидка чесън. Месото се смила в чопъра със сол, черен пипер и 1/2 люта чушка. Загряват се 2 с.л. олио. Запържва се шалотът и чесънът, добавя се месото, след това оризът, солта, черния пипер, сладък червен пипер и лют червен пипер.  Сваля се от огъня и се добавя 1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно.

Чушките се пълнят. Кипва се вода със сол и олио и се налива до ръба на чушките. Слага се по един резен домат за капак на чушките и се пече до готовност на ориза.

Лимонът и лаймът се изцеждат. Сокът се смесва със 100 мл зехтин, 1/2 връзка магданоз, 2 с.л. мед и се пасира. 

4 с.л. кисело мляко, 1 с.л. заквасена сметана, 1/2 скилидка чесън и самардала се разбъркват до хомогенна смес.

50 г масло и 2 с.л. масло се запържват до златисто, след това се добавя водата, в която са печени чушките до желаната консистенция. Подправя се със сол и черен пипер. 3 препечени филийки се поливат със зехтин и се поръсват със самардала, лют пипер и мерудии.