.
Вход / Регистрация

Андре Токев

Aндре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 49 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други. Управлява своя ресторант ANDRé, както и най-новата концепция Old is New, съчетаваща в себе си ресторант, бар, галерия и място за общуване, разработена съвместно с дъщеря му Елиза.

Андре е известен в гилдията и на зрителите на bTV с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

 

 

Петър Михалчев

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 44 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.

 

 

Силвена Роу

Силвена Роу е известна на световната кулинарна сцена като „кралицата на вкусното и здравословно хранене“.

Силвена Роу е на 51 години от Пловдив. На 19 години се мести в Лондон и стартира шеметната си кулинарна кариера. Бързо се нарежда сред топ готвачите във Великобритания, където успешно открива високо оценения от критици ресторант Quince в The Mayfair Hotel's. Тя е автор на шест от най-продаваните кулинарни книги. Популярна е сред широката публика в Европа и с участието си в множество кулинарни предавания, като Saturday Kitchen и Keep Cooking and Carry On по BBC, Time Machine Chefs по ABC, This Morning по ITV, Good Food Live и My Kitchen по UKTV Food. Феноменът Силвена Роу, готвач, телевизионна личност и писател, е съчетание на много и различни компоненти. Родена е в България, а романтичният и бохемски подход към живота и кулинарията на баща й посяват семената, които оформят нейната личност. Едно нейно пътуване до източно-средиземноморските й корени е нейното вдъхновение да напише бестселъра си Purple Citrus and Sweet Perfume. През своята кариера Силвена Роу е готвила множество изтънчени вечери за известни личности в Лондон – от кралски особи до рок звезди, а вдъхновяващият й готварски стил я превръща и в кулинарен консултант във филма на Дейвид Кронсбърг „Източни обещания“, който излиза през 2007 година.

Подходът на Chef Силвена Роу, базиран на принципите на съвременната източно-средиземноморска кухня, е смел, ароматен, чувствен и най-важното – много вкусен. В момента тя управлява ресторант Omnia by Silvena в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, София, Ню Йорк и Лондон. Носител е на престижните награди Glenfiddich Food and Drink Award-Лондон от 2007 г., Gourmand Award – Париж от 2011 г., Commitment to Healthy Eating, Time Out Dubai Restaurant Awards - Дубай от 2017 г.

Цел на Силвена да променя и обогатява живота на хората с храната, която може да им предложи. Максимата, която изповядва е „Nothing tastes as good as healthy feels“. А новата й мечта - да открие следващия Master Chef на България!