.
Вход / Регистрация

Андре Токев

Aндре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 49 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други. Управлява своя ресторант ANDRé, както и най-новата концепция Old is New, съчетаваща в себе си ресторант, бар, галерия и място за общуване, разработена съвместно с дъщеря му Елиза.

Андре е известен в гилдията и на зрителите на bTV с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

 

 

Петър Михалчев

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 44 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.

 

 

Лео Бианки

Корифеят на италианската кухня в България - Лео Бианки, е известен с неповторимия си артистизъм и пламенна емоционалност. Доказан ресторантьор с повече от 25 години успешен бизнес и два собствени ресторанта, той е въплъщение на най-високите стандарти за любимата на българина средиземноморска кухня. Неговите ястия са предпочитан избор за звезди от ранга на Ерос Рамацоти, Жерар Депардио, Григор Димитров, Поли Генова и др.

Лео е на 43 години от Анкона, Италия. Той открива призванието си и любовта към кулинарията още като малък в професионалната кухня на своя баща Адалберто, пленен от ароматите и вкусовете на автентичната кухня на Италия. От тогава работи като готвач и сладкар в родината си и в България. През 1992 г. отваря семейната пицария „Гранд Италия“ в Бургас, която е една от малкото в световен мащаб, достигнала до приготвянето на над 700 пици на ден. Същата година, заедно с брат си Адрио и баща си, откриват и първата по рода си джелатерия, за да представят истинската италианска кухня на хиляди българи. През 2007 г. отваря Leo’s Pizza в центъра на София, а четири години по-късно се ражда и идеята за Leo’s Pizza Trattoria, чийто фокус са автентичната паста, домашната храна и готвените гозби. В момента Лео управлява и е главен готвач в своите два ресторанта – Leo`s Pizza Trattoria и Leo`s Pizza Rustico, в който се радва на подкрепата на цялото си семейство.

Другата страст на Лео е музиката.

Правилата на Лео в кухнята са дисциплина, организация, бързина, отборна работа, когато е необходимо и, разбира се – абсолютна хигиена.

Основните неща, за които Лео ще следи в MasterChef са бизнес нюх, гъвкавост, страст, упоритост и оригинален вкус.