.

 

Chef Андре Токев: "MasterChef" промени мнението в цяла България за готвенето, професията, начина на хранене

Chef Андре Токев за професионалния форум за висша кулинария – "Гастрономикс 2020", и предстоящия сезон на MasterChef
Четвъртото издание на професионалния форум за висша кулинария - "Гастрономикс 2020", се проведе от 28 до 31 януари в зала 1 на „Интер Експо Център“ в София.

Изложението предложи програма с лекции, демонстрации и състезания, като целта бе да се вдъхновят младите готвачи и да се покажат устойчиви кулинарни практики и продукти.

Темите за социалните и екологични отговорности и за работа с местни фермерски продукти с произход бяха във фокуса на шеф готвачите, лектори на събитието.

„Създадохме този форум преди години. Тогава видях потребността в България да се случва подобно нещо. Беше трудно, защото много хора смятаха, че у нас това не може да се случи“, разказа в „Тази събота“ chef Андре Токев.

Остава по-малко от месец до началото на шестия сезон на кулинарното шоу MasterChef. Атрактивното жури от chef Силвена Роу, chef Петър Михалчев и chef Андре Токев и тази година ще избере най-добрите хоби готвачи у нас.

„MasterChef промени мнението в цяла България за готвенето, професията, начина на хранене. Ще има нови интересни правила в състезанието. Ще има изненади, участниците са много интересни. Този път има интересна екипност и позитивност, което ме радва“, каза chef Андре Токев.

Виртуозните готвачи обещават шестият сезон да бъде и по-вкусен.

Новият сезон на MasterChef стартира на 24 февруари от 21 ч. по bTV.