.

 

Chef Петър Михалчев: Най-голямата чест и награда за мен и моя екип беше да готвим за японски премиер

С какво се храни вкъщи един chef готвач по време на извънредно положение, коя е най-голямата награда за Петър Михалчев и как се стреля с арбалет?

Днес Николаос отива на гости в китното пернишко село Егълница в дома на шогуна на темпурата, самурая на сушито, татуирания титан на тигана, тежката ръка на "MasterChef" chef Петър Михалчев.

Той е пътувал на много места и е опитвал всякаква храна, но Цитиридис се чудеше дали кулинарният факир знае как се приготвя супа от прилеп и дали е опитвал такава.

"Със сигурност никога не бих опитал прилеп, в каквото и да е ястие, но в културата на една нация влиза храненето. Както например в България се пие боза, за един азиатец тя е нещо отвратително. Бил съм на подобни пазари, но чак на такава мърлящина - не", споделя chef Михалчев.

Той е първият български chef, който започва да работи с течен азот и сух лед и готви за японски премиер.

"В годината поне по два пъти пътуваме до Япония за по месец или месец и половина. Обичам си България. Нашенците са много добри хора, но когато са на маса. Докато японската нация не е така. Всички са много задружни. Те са като мравки", споделя готвачът.

Chef Михалчев разказа и за един от най-интересните случаи, които е имал на летището в Япония. Готвачът си купил пулверизатор за риби, който на скенерите изглеждал като граната. Затова бил отведен в полицията, за да дава обяснение.

За финал chef Михалчев показа на Николаос как се стреля с арбалет.