.

 

Chef Силвена Роу: Добавките с витамин D помагат за подсилване на имунната система

Храносмилателната система е свързана напряко с имунната и трябва да е като швейцарски часовник, за да не се разболяваме, добави Роу

Добавките с витамин D помагат за подсилване на имунната система и има проучвания, които показват, че хората с високи нива на витамин D3 прекарват по-добре COVID-19, ако се разболеят, каза chef Силвена Роу.

Витамин K2 , цинк и магнезий са едни от най-силните добавки за подсилване на имунната система, както и ферментиралите храни като кисело зеле и кисело мляко, с които се грижим за храносмилателната система.

Chef Силвена Роу обясни, че е важно да се приемат и фибри, които се съдържат в плодовете и зеленчуците, както и в пълнозърнестите храни.

Храносмилателната система е свързана напряко с имунната и трябва да е като швейцарски часовник, за да не се разболяваме, добави Роу.

Необходимо е да се ограничат и цитокиновите протеини, които се отделят от имунната система, като се пият билкови чайове. Важно е да се приемат розмарин, салвия, дафинов лист, риган, каза още chef Силвена Роу.