.

 

Chef Силвена Роу: Куркумата и джинджифилът засилват имунитета, дават енергия и помагат на психиката ни

"Тази събота" отива на гости в дома на chef Силвена Роу в Дубай, която ще ни каже какви продукти да консумираме, за да засилим имунитета си

"Тази събота" отива на гости в дома на chef Силвена Роу в Дубай, която ще ни каже какви продукти да консумираме, за да засилим имунитета си.

"Вече ден 17 съм се самоизолирала вкъщи. Здрава съм, нищо ми няма, но съм се самоизолирала, защото запазя себе си и близките ми хора. Нямам никакъв проблем с това. Обичам да съм сама, обичам компанията си. В момента моят мъж е в Лондон. Той не успя да дойде в Дубай, защото канселираха полетите. До преди две седмици продължаваха снимките на "MasterChef" в България. И сега ми е добре да си почина малко, да се погрижа малко за себе си. С една дума гледам да превърна негативна ситуация в позитивна", споделя chef Роу.

Chef готвачът сподели, че не се притеснява дали ще се зарази с коронавирус.

"С консерви и замразени храни няма как да се засили имунната система. На нея и трябва точно това, което се намира в страната ни. България е наричана "Градината на Европа" поради факта, че сме пълни с най-хубавите зеленчуци и плодове. За щастие сега започва пролетта и хората трябва най-вече да ядат именно зеленчуци и плодове. Забравете за месото. (...) В момента най-важно е да си набавим витамин C. На всеки организъм му трябва 90 милиграма от него на ден, които можем да си набавим чрез лимони, киви, портокал, червени чужки. Освен това трябва да се ядат и храни със силни антиоксиданти. Те засилват и укрепват нашите бели кръвни телца", разказва chef Роу.