.

 

Chef Силвена Роу: Не яжте от скука

Много е важно да се яде с мярка, защото храната не трябва да те прави дебел, а да ти дава сила и енергия

Всички преяждаме на коледните празници. Много е важно да се яде с мярка, защото храната не трябва да те прави дебел, а да ти дава сила и енергия.

Това каза в ефира на bTV шеф Силвена Роу. По думите й е много важно да си направим план какво да купим и какво да сготвим.

„Ние ядем от скука. Аз постя, но ми става ужасно скучно и затова все искам нещо да хапна. Не яжте от скука, защото тогава приемаме погрешните храни”, каза тя.
Самата Силвена Роу прави поне пет десерта на празничната трапеза, но всички те са без захар. Тя посъветва, когато правим десерти, да не използваме рафинирана бяла захар.

„Заменете я с хубава биологична кафява захар или кокосова. Но не и палмова, защото е много вредна. Всичко, което съдържа палмови мазнини, вреди на организма”, обясни шеф Силвена Роу.

Храненето трябва да е балансирано. Без много въглехидрати и с повече протеини. Добре е да се използват и алтернативни въглехидрати. Хубаво е и да бъдем активни и да спортуваме.
„Можем да се самоубием, като пием вода. Има случаи, при които хора пият по 5 литра вода на ден и се самоубиват по този начин. Това е много опасно. Според мен до 2 литра на ден е нормалното”, каза още тя.