.

 

Емануел Июджи: Стресът ми дойде в повече на "Елиминациите"

Защо думите на chef Роу провокираха сълзи в очите на фитнес инструктора и съжалява ли за нещо от участието си в "MasterChef"?

Вчера абсолютният Балкански шампион по културизъм Емануел Июджи напусна гладиаторската арена на MasterChef на крачка от челната петица на шоуто. В понеделник, заедно със сестра си Жулиета, той приготви изключително ястие с пиле и получи комплиментите на журито за кулинарното си и личностно израстване в играта. Въпреки това атлетът не успя да спечели последния имунитет и се яви на стрес тест. На броени крачки от финала, носителката на имунитет Лора реши да постъпи стратегически и разпредели на Емо така омразния му субпродукт – агнешко сърце. За да впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, той рискува и се опита в рамките на 30 минути да приготви мус от месото в канелони от целина с цвекло, крема сирене и кашу. За съжаление, не успя да се справи с многокомпонентното ястие и беше обречен на елеминация, независимо от резултата в отборната битка. Както винаги, той даде всичко от себе си за мъжкия екип и успя да спечели вота на бившите си колеги с авторска рецепта за супер луксозна морковена торта. След като не успя да познае нито един от екзотичните продукти в дегустационния тест , културистът се изправи в напрегнат двубой с Радка за оставане в най-голямата кухня на България. Няколко малки грешки в приготвянето на неговия кошмар – френските макарони – го лишиха от мястото му на полуфинала на MasterChef. Журито го изпрати  с уверението, че за никой не е лесно да се раздели с „рицаря на здравословното хранене“, демонстрирал шампионски дух и хъс. Той благодари за ценните уроци и новата увереност, с която си тръгва от невероятното приключение на шоуто на добрия вкус.

В студиото на „Преди обед“ той сподели, че докато се подготвя за следващото първенство по културизъм, му предстои и издаването на книга, която има за цел да запали хората по спорта и правилния хранителен режим. Опитът му като фитнес инструктор му дава тази идея, защото е променил не един или два живота. Той даде пример с дама, която е решила репродуктивен проблем след като е започнала да тренира и е урегулирала хормоналния си баланс.

Специално за големия финал на 28 май, екипът на bTV Media Group е подготвил за феновете на добрия вкус бонус преживяване на сайта masterchef.btv.bg. 360-градусово видео ще потопи изцяло потребителите в битката на тримата претенденти за титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева през компютър, таблет или телефон.