.

 

Финалистът от MasterChef 3 Димитър Димитров с идеи за брънч

Едно от модерните съботно-неделни занимания е калорично, но за сметка на това пък вкусно - така нареченият брънч. Докато чакаме уикенда, можем да почерпим мастършефски идеи. Шоуто несъмнено променя съдбите на участниците, някои правят резки завои в животите си.

Интериорният дизайнер и финалист в третия сезон на MastreChef Димитър Димитров се включи на живо в ефира на „Преди обед“, за да покаже своят брънч ресторант на зрителите на bTV. Той сподели пред Венета Георгиева, че след участието в кулинарното шоу е съчетал двете си страсти и е създал място, в което и архитектурата и храната са негово дело. Интериорът е подчинен на желанието му да покаже покаже една старинна, емблематична за столицата сграда на Лъвов мост, като допълни тухлените стени на 90 години с антикварни елементи и концептуално меню.

 

Димитър разказа, че участието му в MasterChef безспорно е предопределило решението му за професионален завой. И преди да влезе в кухнята на кулинарното шоу, той е работил в ресторанти, но в ролята на управител. След като се класира за финала на третия сезон, той решава да погледне от другата страна като създаде собствено място, в което да представя своето виждане за храната. И допълва – „MasterChef безспорно ми помогна, но без много работа, нищо не става!“. Той разказа, че пътят, който е изминал изисква 24-часова отдаденост, много безсънни нощи, постоянство и упоритост, защото очакванията на хората са огромни и няма право на никакви грешки.  

В продължение на заявката си на финала на MasterChef за възраждане на българската кухня, Димитър е изградил менюто на ресторанта си с брънч ястия по „рецептите на баба“. Любимите вкусове от детството той представя по един нов и елегантен начин, като не прави никакъв компромис с вкуса. Специално за зрителите на bTV кулинарят показа модерната си интерпретация на русенско варено. Той приготвя основния продукт от свинска плешка и телешка кайма, като е задължително месото да е от малки, локални ферми. Сервира вкусното и калорично ястие с препечени филийки хляб с квас, сос от кисели краставички, поширано яйце, трохи с пресни билки, традиционната запръжка с масло и червен пипер и свежа салса с домати, краставици и магданоз. Така комбинирани, любимите на българина продукти се превръщат в апетитна и питателна храна, която ще ни държи сити.