.

 

Ивайло Спасов: Готвенето е наука

Новият носител на титлата "MasterChef" на България за 2020 година призна, че е на път да отвори свое собствено място за храна

Големият победител в битката за най-добър хоби готвач у нас е Ивайло Спасов. Заедно с Виолина Маринова и Димитър Тончев премериха сили в едно неповторимо кулинарно пътешествие. Но Ивайло се представи най-добре и грабна титлата "MasterChef" на България за 2020 година.

"Това, което представих на финала в "MasterChef" обрисува по някакъв начин ценностната ми система, т.е. някаква отвореност към света, към всичко, което е любопитно и вкусно, защото често пъти хората се ограничават в някакви граници без да осъзнават, че всъщност всички ние по света ядем едно и също нещо, просто под различна форма", признава Ивайло.

"Чувствам се като човек, който успя да победи супер силни съперници, защото според мен конкуренцията тази година беше доста равностойна. Всички хора, които бяха сред тези 16, имаше реален шанс да победи. В крайна сметка това е игра и се броят грешките. Който допусне по-малко в ключовите моменти, той стига по-надалеч", сподели новият носител на титлата "MasterChef" на България.

Ивайло призна, че в момента е в процес на отваряне на свое място за храна. 

"Виждам доста смехотворни коментари, защото то ще е място за дюнер. И хората сега си представят някакви неща, които виждат по улиците, но този дюнер, който аз ще правя, няма да има нищо общо с онова, което те си представят. Ще бъде просто усъвършенстване на техники, които дават на уличната храна едно богатство", разказа Ивайло.