.

 

Лъчезара Павлова: Не съжалявам, че рискувах на полуфинала на "MasterChef"

Ще се възползва ли талантливата кулинарка от предложението за работа от журито на "MasterChef" и за какво мечтае?

Лъчезара Павлова отпадна от MasterChef по bTV на крачка от големия финал след като остави свинското месо леко недопечено в полуфиналния кулинарен маратон. Тя получи покана от Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки да започне работа в техните ресторанти.

В студиото на „Преди обед“ по bTV благоевградчанката сподели, че не съжалява за поетия риск на гладиаторската арена на MasterChef. Според нея, когато нямаш опит с дадени продукти и трябва да вземаш бързо решения, най-добрият вариант е да рискуваш. Тя сподели, че е имала точен план, но много е бързала, стресът й е дошъл в повече и притеснението е оказало своето влияние. По повод поканата на журито на MasterChef да стартира професионалния си път в един от техните ресторанти, Зара коментира, че оценява високо дадения й шанс и ще се възползва от него. Преди това ще си почине, за да отмине стресът и болката от отпадането.

Започнала работа на 13 години и натрупала 10 годишен стаж като сервитьорка, тя е помагала финансово на семейството си. Съчетавала е училището с работата, тя е доказала, че е борбена и може да оцелява. Лъчезара е виждала биологичния си баща само веднъж, когато е прекарала две седмици с него на морето. Въпреки трудностите, които е преживяла поради липсата на бащинска фигура, тя заяви, че не го мрази и не му се сърди, защото не знае какви са били обстоятелствата, които са го накарали да вземе това решение. Сподели с Деси и Сашо, че по време на участието си в MasterChef с нея се е свързала другата дъщеря на баща й и са осъществили контакт. Лошият й контакт с мъжете в живота й я карат да бъде недоверчива и дори й дава повод да си направи татуировка с текст „Дела, а не думи“. Лъчезара сподели пред Деси и Сашо, че получава всичката любов от приятеля си, с когото са заедно вече 4 години.   

За човекът, който е сега, полуфиналистката в кулинарното шоу на България е благодарна на живота и себе си. В студиото на „Преди обед“ тя си припомни как още в 5 клас започва да се справя сама с всичко, а няколко години по-късно се изнася от родния дом и става напълно самостоятелна. Още от малка се чувства по-различна и смята, че това ще бъде нейна характерна черта през целия й живот. Това, обаче, я е накарало да повярва в собствените си способности и да не се страхува от нищо.

24-годишната кулинарка призна, че се чувства щастлива когато готви, защото хората, които опитват нейната храна й вдъхват успокоение и задоволство от с апетита и насладата си. Специално за Сашо и Деси, Зара приготви телешки роладини със спанак, сирене чедър и два вида киноа, гарнирани с босилеково песто, свежа салата и чипс от пармезан.

Необходимите продукти за една порция са: 1 пържола от телешко филе, 50 г бяла и 50 г черна киноа, сирене чедър, сол, пипер, мащерка за руладините, пармезан зачипс, босилек, зехтин и лимон за пестото, микс зелена салата, кълнове от ряпа и броколи и ядливи цветя за декорация.