.

 

Любовната история на chef Петър Михалчев и съпругата му Ина

В какво chef Петър Михалчев е по-добър от половинката си Ина и как двойка се е запознала?

Рамо до рамо от плетенето на рогозки за суши до всяко нестандартно хоби с привкус на японска кухня. Chef Петър Михалчев и съпругата му Ина са смели в своите бягства към Изтока, но и съхраняват любовта към родните корени. 

"Една моя приятелка работеше в ресторант и аз, минавайки покрай него, реших да се отбия да я видя. В момента, в който влязох в ресторанта, се повдигна шубера и от там се показа Петър. Беше много красив. Тогава имаше дълга коса. Никой в момента не вярва, когато разказвам, че е имал коса до кръста", спомня си Ина.

Скоро след това двойката се жени и започва живот, изпълнен с изненади. 

"Той непрекъснато изненадва, много е ексцентричен и май с възрастта това се убостря и става все по-ексцентричен", признава Ина.

Докато синът им расте chef Михалчев и Ина отварят собствено ресторантче, редица общи хобита и стават горди притежатели на три кучета акита, а от скоро и на два бухала. 

"Аз съм, бих казал, доста разглезен. В смисъл, че понякога не стигаме до консенсус, но каквото съм си наумил и то става и тя не ми се сърди", признава chef Михалчев.

Животът в синхрон със стриктността и спокойствието, които са основна част от японската култура, често е несъвместим с родното ежедневие. Но точна тази стриктност в отношенията помага на двамата да вървят заедно вече 21 години.