.

 

Мартин Методиев: Отборните битки бяха любимото ми нещо

Тази комбинативност с останалите играчи е нещо много интересно, допълни той

Древните китайски легенди твърдят, че черният ориз е привилегия единствено за императора и неговото семейство заради хранителните и здравословните си качества. Наричали са го забранения ориз, защото никой друг нямал право да хапва от него.

Сега времената са други и черният ориз е популярен в модерната кухня. Именно той подхлъзна един от участниците в MasterChef, който за малко да попадне в Топ 10 на най-добрите хоби-готвачи в България.

"Всеки, който ме среща, ме поздравява за представянето ми", каза Мартин Методиев.

"Яд ме е, че успях да продължа. Нямах цел да попадна в Топ 10 конкретно, но със сигурност имах желание да готвя поне още няколко пъти. Отборните битки може би бяха любимото ми нещо. Тази комбинативност с останалите играчи е нещо много интересно", отбеляза той.

"Започнах да готвя, когато постъпих в университета, от чиста необходимост. В общежитията имахме скромна фурна, но всички съквартиранти готвеха и може би това допълнително запали интереса ми", сподели Мартин.

В "Преди обед" той показа как да си приготвим десерт с ананас и хибискус.

Най-добрите 10 в MasterChef ще продължат битката към жадуваната престилка през есента. Междувременно за най-големите си фенове, шоуто е подготвило ексклузивно видео съдържание, което ще бъде достъпно на masterchef.btv.bg в дигиталната поредица "За Ненаситните". Там ценителите на добрия вкус могат да следят забавни моменти от снимачната площадка, ексклузивни коментари и ценни съвети за всеки хоби-готвач.