.

 

Рая Пеева на гости на Chef Петър Михалчев

Как се гледат ушати бухали?

Остават броени седмици до края на кастингите за новия сезон на кулинарното шоу MasterChef. Преди да се впусне в поредното търсене на най-добрия сред хоби-готвачите у нас, членът на журито Chef Петър Михалчев прекарва времето си между своя ресторант и любимите си бухали.

Ко-водещата на „Преди обед“ Рая Пеева днес беше на гости на самурая в журито на MasterChef. Тя посети неговата вила, където Chef Михалчев отглежда ушатите бухали – Кика и Охка. „Имената на птиците са всъщност имена на японски оръжия. В момента двамата се опознават, затова седят далеч един от друг“ – разказва топ готвачът.

Страстта на Chef Михалчев към този вид птици датира още от неговото детство, когато често е ходил с бащи си в местностите около тяхната семейна вила. Тогава там е имало много птици – бухали, мишелови и т.н., но те са изчезнали след намеса на хората в района. Днес, Chef Михалчев се е отдал на идеята да възстанови популацията на тези птици в местността.

Какво още разказа Chef Михалчев за срещите си с новия посланик на Япония у нас, за това какво го е запалило по японската кухня и култура, и към какви детски спомени се върна, вижте във видеото.