.

 

Рецепта по джоба вместо пълнена пуйка

Ще ни я приготви Аврам Големечков – участник в първия сезон на "MasterChef"

В деня, в който американците празнуват Деня на благодарността с изкусителни печени и пържени пуйки, фризьорът-готвач от първия сезон на MasterChef Аврам Големечков предложи на българските домакини апетитна и бърза рецепта за всеки джоб. Пред камерата на "Преди обед" по bTV "синият перчем" приготви пуешки роладини със спанак, лилави моркови, хрян, червени боровинки и сладкото на баба, гарнирани с хрупкави картофки, кленов сироп и чипс от пуешка кожа. Аврам сподели, че предпочита съчетанието на множество вкусове в това питателното, но диетично ястие, а най-големият "майсторлък" е да не се преготви, защото месото изсъхва.

Бронзовият медалист от първото издание на любимото кулинарно шоу на България се похвали с две сбъднати мечти - откриването на собствен фризьорски салон и класиране сред 16-те топ световни коафьори на престижен конкурс в Лондон. Според него, както в MasterChef, така и във всяка сфера, за да постигнеш успех трябват кураж, постоянство, малко късмет и задължително - любознателност. За да потвърди убеждението си, той даде пример с трудностите, с които се сблъсква в управлението на собствения си салон, но и убеждението, че усилията си заслужават в името на промяната в стандартите в България. Аврам разказа, че четири поредни години е пътувал до Великобритания, за да види нивото на топ коафьорите в Роял Албърт Хол и тази година е сбъднал мечтата си да бъде един от тях.

Аврам Големечков даде и няколко съвета към дамите за най-актуалните прически за сезона. Той заяви, че стремежът към максимално естествен вид се съчетава прекрасно с драматичните виолетови, махагонови, опушени и напудрени цветове. По негова прогноза омбрето ще бъде модерно още две години на световната и още четири на българската сцена.

Аврам посъветва всички хоби-готвачи, които все още се колебаят дали да се впуснат в приключението MasterChef, да вярват в себе си и да се запишат за кастинг на http://masterchef.btv.bg/casting/. Защото той е чистото доказателство, че независимо дали си фризьор, пожарникар или космонавт, пред погледа на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, животът ти се превръща в най-голямата световна кухня.

Как се прави руло в домакинско фолио и с какво е специален смилянският боб, който също има празник днес според Аврам, можете да видите във видеото.