.

 

Севда по пътя на голямата мечта

От цирков фотограф до MasterChef. Вижте невероятната история на Севда.

От цирков фотограф до MasterChef – такава е историята на емоционалната Севда от Бургас. 39-годишната емоционална претендентка за отличие в кулинарното шоу гостува в студиото на „Тази събота”.

Споделя, че се записала за състезанието импровизирано, а месото – което ѝ се получава много добре, готви почти ежедневно.

„Научила съм се на това през годините – да комбинирам правилно различните меса с различни подправки”, обяснява тя.

По думите ѝ в готвенето използва различни сетива – например слуша храната: ако месото цвърчи, температурата е висока.

Разказва, че със съпруга си са били циркови фотографи и най-дълго време с цирка са прекарали в Испания. В България се върнали обаче, тъй като се опитват да се сдобият с дете.

Човек не трябва да се самосъжалява и да мрънка за това, което няма, а да оцени това, което има. В противен случай се фокусира само върху това, което няма”, споделя Севда.

„Чрез MasterChef преоткривам кулинарния свят наново, тъй като непрекъснато трябва да се надскачам... Откривам черти в себе си, които не съм подозирала, че имам, или съм забравила, че имам”, казва тя.

Споделя, че ако спечели състезанието, ще мисли къде да отвори свой собствен ресторант. Дори и да не спечели обаче, ще продължи да занимава с кулинария.

Вижте какво още казва за цирка, за храната, и за пътуванията по света и за най-съкровените ѝ желания във видеото по-горе.