.

 

Сhef Силвена Роу: Ние сме това, което ядем

Кулинарният експерт сподели, че начинът, по който се храним, предразполага как ние ще реагираме на какъвто и да бил вирус

Шести сезон на "MasterChef" вече има своя голям победител и това е Ивайло Спасов. Днес с chef Силвена Роу ще направим равносметка на отминалия сезон. Кулинарният експерт сподели, че е добре, но и се пази много.

"2020 година беше година на сребърната подплата, защото ние винаги сме стремим към повече, искаме и това, и онова и изведнъж ти трябва да се огледаш и да осъзнаеш какво всъщност ти имаш и да си благодарен. Всяка сутрин се събуждам и си казвам: "Слава на Бога, че си имам всичко". Има толкова семейства, които загубиха любими, пари, работата. Да не говорим за насилието по домовете на хората. Така че колкото и да е трудно, ще сме скоро на другата страна и краят му се вижда според мене", сподели chef Роу.

Кулинарният експерт разкри, че начинът, по който се храним, предразполага как ние ще реагираме на какъвто и да бил вирус.

"Трябва да се ядат супер храни, да се избягват захари, бели карбохидрати, защото те се превръщат аламинут в нещо, което спомага за увеличаване на инфекцията. Доказано е, че само 20% от нашите гени са предразполагащи за нашето бъдещо здраве. Значи, ако си роден с най-лошите гени на света, но ако имаш чудесен начин на живот, чист начин на живот, ако ядеш хубаво, здравословно, ако правиш упражнения, ако не правиш алкохол и цигари, ти ще се пребориш успешно. Нека запомним, че времето лети, но ние сме пилотът и зависи в коя посока караме нашия самолет. Това е едно от най-честите изказвания. Аз напълно го вярвам. Зависи от нас самите как се борим и какво правим за нас самите си", призна chef Силвена Роу.