.

 

Теодор Атанасов: Престилката в MasterChef е един от най-големите ми успехи

Той отпадна от шоуто засега

16-годишният медалист по таекуондо и запален фен на MasterChef – Теодор Атанасов гостува в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да разкаже за преживяването в най-голямата кухня на България, победите на тепиха и плановете за бъдещето на един млад човек. Ученикът в Софийска професионална гимназия по туризъм успя да впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу още на кастингите с изпълнението на телешко бонфиле върху картофена дантела с поширано яйце и сос холандез. За съжаление, още в първото предизвикателство на шоуто на добрия вкус той реши да екпериментира и пое риск с три компонента, които никога не е готвил – сом, гуакамоле и песто. Въпреки, че се раздели с престилката на MasterChef, Теди призна, че за него това е един от най-големите му успехи и едно от най-хубавите неща, коита са му се случвали. Вслушал се е в думите на журито и сега е още по-амбициран да се развива в сферата на кулинарното изкуство.

Пред Деси и Сашо, младият хоби-готвач разказа за десетките си медали по таекуондо, което тренира от първи клас. Той призна, че се гордее най-много с постиженията си на републикански шампионати и е много благодарен на треньорите си за дисциплината и уважението, в което са го възпитали. Напоследък е съсредоточил усилията си в областта на кулинарията, но често влиза в залата по муай тай. Спортът го е срещнал с много интересни хора и го е направил достатъчно смел, за да поведе най-трудната битка – тази срещу вродената си притеснителност.

На бойните изкуства Теди отдава и куража да се изправи срещу взискателното жури и цяла България и да заяви страстта си към добрия вкус. Той е решен да следва тази посока в живота си, затова след 2 години, когато завърши училище, планира да замине за Барселона и да изучава ресторантьорство. След като овладее управлението на расторант, той иска да се устонови в Португалия и да работи за осъществяването на мечтата си – откриване на 4-етажен ресторант с различна национална кухня на всяко ниво. Теодор сподели в студиото на „Преди обед“, че тази идея се ражда още по време на първия сезон на MasterChef по bTV, когато той е възхитен от специализацията на Chef-готвачите в различни области на кулинарното изкуство. Малко преди това е сготвил и първото си собствено ястие – картофена крем супа. Като запален фен на шоуто, следи с интерес всеки епизод, чете много и експериментира с различни рецепти.   

Теди призна пред Деси и Сашо, че е бил разочарован, когато е загубил престилката на MasterChef, но участието му в шоуто на добрия вкус му е дала уникалната възможност да се обучава в ресторанта на Chef Андре Токев. Своя строен план за бъдещето и методичност при изпълнението на  целите си, обяснява с факта, че е успял рано да намери това, с което иска да се занимава. Също така подчерта подсрепата на родителите и приятелите си, които му дават стимул да продължава напред с кураж и увереност.

За финал на разговора, Теодор предложи на Сашо Кадиев да опита отработената рецепта на ястието, което го изкара от гладиаторската арена, а водещият го покани да готви и в неговия дом.