.

 

Валерия Докузова от MasterChef стана актриса

Какво не достигна на красавицата, за да продължи в надпреварата в MasterChef и как е започнала страстта й към готвенето, танците и модата?

Валерия Докузова, която вчера отпадна от MasterChef след като поднесе на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки половината от италианските каноли, които трябваше да приготви, гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели със зрителите на bTV емоциите от най-голямата кухня в България и плановете си за бъдещето. Красавицата призна пред Деси и Сашо, че тя е от хоби-готвачите, които предпочитат да разполагат с достатъчно време, за да изпипат всеки детайл и именно това я е затруднило най-много в шоуто. Урокът, който е получила от горещата гладиаторска арена е да бъде по-организирана, да преценява технологичните процеси и да обръща внимание не само на отличния вкус, но и на презентацията. Тя призна, че MasterChef я е срещнал с много интересни хора, но отчита и „настървеността“ за победа, мотивирана от голямата парична награда от 100 000 лева и курс в академия Le Cordon Bleu в Лондон. Леко засегната от коментари на конкурентите си, тя е открила и хора, на които се е доверила.

Предпазлива по характер след житейски предателства и разочарования, Валерия смята, че е открила „формулата за оцеляване“ в модните среди. Странейки от злобата и интригите, тя се занимава с моделство от 2010 година, когато за първи път взима участие във Фестивал на прическата и красотата. Тя знае от малка, че иска да се изявява на подиума и сцената, затова целенасочено се явява на кастинги за фотосесии, реклами и филми. Завършила е Националното училище по танцово изкувство в София, за да разшири мирогледа извън родния си град Симитли. В последствие се занимава с народни танци, модерен балет, кизомба, суинг и салса, които съчетава с готвене в общежитията. Красавицата разказа как е разполагала със седмичен бюджет от 20 лева, в който се включват и транспортните разходи, за да се прибере до вкъщи. Това я е принудило да започне да експериментира в кухнята и я е превърнало в любимка на целия блок.

Валерия сподели пред зрителите на bTV, че в детството й семейството е имало сладкарница в Симитли и от тогава е запалена по сладкарството. По този повод тя предложи на Деси и Сашо своята любима спаначена торта с крем от кисело мляко чия, сметана, бял шоколад и нар. Блатовете приготвя с 4 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 ½ ч. ч. захар, 1 ч.ч. олио, 1 бакпулвер, 1 ванилия и 200 гр. спанак, които се разбиват добре и се пекат. Лекият крем се получава като в 280 гр. кипната сметана се разтопява 300 гр. бял шоколад, когато сместта се охлади се добавя 270 гр. кисело мляко, 100 гр. чия и зърната от 1 нар. За да стане десертът по-сочен, Валерия сиропира благовете с прясно мляко и мед.

Моделът с кулинарен талант призна, че продължава да работи за осъществяване на мечтата си да възстанови сладкарницата на майка си. Идеята се е зародила още преди години, но участието й в MasterChef се оказва катализатор в планирането, тъй като Валерия е решена да докаже, че е царица на десертите. Нейните планове включват също развитие в артистичната индустрия в столицата, а след това и на европейската и щатска сцена. В момента работи по независим филм в комедийния жанр, който трябва да излезе на голям екран през 2019 г.