.

 

Защо Александър Таралежков реши да стане жури в MasterChef?

Той създава свое място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники

Шеф Александър Таралежков, който ще бъде част от журито в осмия сезон на MasterChef България, отряза косата си с благотворителна цел. Той работи с едни от най-значимите ресторантьори и шеф готвачи в света.

Ако сте достатъчно разсеяни, може да решите, че Алекс Таралежков е един от стотиците хора на изкуството, избрали артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море за свой дом, след като 14 години е живял в Лондон.

„Преди, може би вече 4-5 години, живях в една ферма за шест месеца. След като живях там, осъзнах, че не мога да се върна обратно в Лондон, който град е невероятен, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелства открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение“, разказва Алекс Таралежков.

Той създава свое място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники.