.

 

Емилио напуска за втори път кухнята на "MasterChef"

Напуснали играта хоби-готвачи ще получат втори шанс да завоюват мястото си на кулинарнтата арена като преминат през три предизвикателства

В първата задача те ще разполагат с две кутии, съдържащи продукти, които трябва да превърнат във впечатляващо гурме, съответно за 60 и 30 минути. Сред пролетните тиквички, булгур, грах, спанак, мента, артишок, лилави картофи, заешко, биволско сирене и фини кори ще се зареят спомени, мечти, любов и надежди. Нахъсани и щастливи отново да застанат пред горещите котлони на MasterChef, те ще опитат да убедят сетивата на Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, че заслужават титлата и голямата награда от 100 000 лева.

Под натиска на адреналина хоби-готвачите трябва да структурират рецептите и работата си така, че във втората половина на времето да се посветят на продуктите от втората кутия. А там ги чака великденска изненада – яйца, козунак, пресен лук и чесън, зелена салата, краставица, гъби, цикория, ябълки, орехи и пъстърва. Паниката и емоциите ще се смесят с опити за концентрация, а липсата на време ще се превърне във въглени, случайни арт презентации в стил Масимо Ботура (един от най-влиятелните италиански готвачи) и креативни салати.