.

 

Епизод 8 на "MasterChef" в снимки (2 част)

16-те участници в MasterChef ще трябва да впрегнат всичките си сетива, за да разпознаят и претворят множество основни техники и рецепти в сладкарството. За първото предизвикателство Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев са поканили един от най-обещаващите млади готвачи в страната, носител на множество титли от национални и международни конкурси. Chef Любен Койчев ще вдигне летвата с 11-пластова шоколадова торта, която гладиаторите ще трябва да повторят със завързани очи за 2 часа и половина. Доверявайки се на сетивата си, за да разпознаят всеки пласт и компонент от десерта, хоби-готвачите ще се разделят на 8 двойки. Освен със сложната задача, те ще трябва да се справят с различното его, динамика и характер на партньорите си.

Авторите на различаващите се торти от десерта на Chef Койчев ще сложат черните престилки и ще влязат в стрес теста в същите конфигурации на отбори. Този път хоби-готвачите ще опитат преживяването на новите технологии, които дават възможност за работа с кухненски роботи, приемащи гласови команди и адаптиращи работата си към персоналната стилистика на готвене. Лошата новина е, че във всеки отбор ще има по един господар, който не трябва да докосва нищо и един супер-робот, който трябва да запази пълно мълчание. Те ще сменят ролите си през 15 минути, а двата отбора, които демонстрират силна воля, търпение, добър синхрон и приготвят най-впечатляващите ястия за 60 минути, ще се спасят от отпадане от MasterChef.

В последното изпитание за вечерта четирима души ще се срещнат очи в очи с един продукт, който присъства във всяка култура – тестото. Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев ще поставят някои ограничения пред възможностите на хоби-готвачите, с които ще провокират въображението и знанията им. Сред забранените храни ще попаднат любимите на всички мекици, пица, баница и кифла.