.

 

Епизод 9 на "MasterChef" в снимки (1 част)

Кутията на MasterChef ще смрази нечии надежди с продукт, без който мнозина не могат да започнат деня си, но и мнозина не знаят как да интегрират в храната си – кафето. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще предизвикат хоби-готвачите да приготвят впечатляващо ястие с вкуса на ободряващата напитка за 60 минути.

Гладиаторите ще бъдат разединени в стремежа си за оригиналност и опасението от рискови ходове, някои ще изпробват напълно нови рецепти, други ще заложат на интуиция и усет. А взискателното жури ще очаква свежи идеи, оформени като изискани ястия.

Победителят в кутията на MasterChef ще има привилегията да избере с продукти от кой край на света ще готвят конкурентите му в следващото предизвикателство. Освен това той ще има правото да спаси петима души, които от своя страна ще могат да вземат по един продукт от кошниците на останалите.

Двама кулинари ще се изправят един срещу друг в дуел на честта в елиминациите. Те ще трябва да приготвят шест различни ястия от един продукт в рамките на 60 минути, като покажат знания, опит и въображение, за да поднесат ефектни и вкусни чинии на взискателното жури. Червеното цвекло ще залегне в основата на две противоположни стратегии.