.

 

Карина напуска за втори път кухнята на "MasterChef"

Напуснали играта хоби-готвачи ще получат втори шанс да завоюват мястото си на кулинарнтата арена като преминат през три предизвикателства

В третият, финален етап на предизвикателството Карина и Веселина ще се изправят в двубой със специален MasterClass от Chef Виктор Ангелов. Една многокомпонентна рецепта за патица ще сложи точка в оспорваната битка, но условието ще е още по-сложно. Гладиаторите ще трябва да готвят паралелно с експерта – да следват техниките и темпото му, за да пресъздадат неговата рецепта в абсолютен детайл. Изправени пред разнообразие от продукти като сухи гъби шейтаке, звезден анасон, соев сос, бели аспержи, борови клонки, бяло и червено вино, горчица, мед, корейска паста от чушки, чесън, джинджър, бял и черен сусам, брашно, бакпулвер, нишесте, портокали, боровинково сладко, масло, бира, гърди, бут и дроб от патица, пресен кадаиф, пресен лук, кориандър и босилек, те ще трябва да проявят воля, внимание към детайла и прецизна сръчност. Те ще превърнат съставките в паниран патешки бут, дроб сювид, лют корейски сос, карамел с пипер, сироп от боровинки с вино и гастрикс и други вкусни изкушения. И като последна уловка, двамата претенденти за завръщане в шоуто ще трябва да подредят чиниите си сами, следвайки схемата на професионалиста.

Как сложният MasterClass на Виктор Ангелов се превръща в един от най-хубавите, могат ли най-добрите да „говорят” с храната, как се приготвя чипс с ютия, уон тон с равиоли и сос на кафеварка?