.

 

Кулинарен хазарт ще докара до лудост хоби готвачите

Силните характери ще се сблъскат с гладиаторска сила, след като изтеглят по една капсула от шест купи и оформят индивидуалните си задачи. Те ще комбинират категориите: национална кухня – италианска, българска, китайска и гръцка; основния продукт за готвене – свинско бон филе, пилешко бутче, морски език и говеждо бон филе; времето за пазар – 2, 5, 10 минути или неограничено време; задължителна подправка – шафран, мащерка, индийско орехче или канела и времето за приготвяне – час, 45, 30 или 15 минути. Кулинарният хазарт ще даде поле на действие, ще докара до лудост, а трите най-добри ястия ще изкарат авторите си на финала в битка за имунитет.

Ход на хуна, възползване от възможностите, изнервяне, сигурност от опит, задълбоченост, класики, факирски бабини рецепти и една излишна гауда ще предизвикат сетивата на взискателното жури. А как стресът в кухнята на MasterChef може да се сравни с раждането на дете, дали времето за мислене, или за готвене е по-важно, дали ще надделее саботажът, или правилното планиране