.

 

Кулинарен маратон определи финалистите в "MasterChef"

Първа на балкона се качи Мария, печелейки победа в блиц готвенето

На полуфинала в "MasterChef" в битка влизат Мария, Мартин, Тео и Стилиян. Тяхната първа задача е да готвят за време. Този, който приключи пръв, има право да удари гонга, а останалите ще разполагат с една минута, за да довършат ястията си. 

Мария се придържа към своя елегантен стил и приготвя сашими с презентация във вид на роза. Тя първа удря гонга, а ястието ѝ печели одобрението на журито, което я превръща в първия финалист в сезон 7 на "MasterChef".

Борбата за място на финала продължава с кулинарен маратон между Мартин, Стилиян и Теодор. Те ще разполагат със 120 минути и продуктите от склада. Който е готов с ястието си, го поднася на журито на момента. Всеки член на журито ще опита и ще гласува индивидуално.

Който получи три пъти "Да", става финалист и се качва на балкона. Но ако получи и едно "Не", хоби готвачът трябва да започне отначало с приготвянето на съвсем ново ястие.

Пръв одобрението на журито получи Мартин и това му отреди място на финала. След оспорван двубой третото място на финала си спечели Стилиян, а Теодор трябваше да напусне кулинарното пътешествие "MasterChef".