Chef Петър Михалчев ще окаже честта на шестима хоби-готвачи да им преподаде урок за приготвянето на есетра според „рецептата на императора” в своя MasterClass. „Чудовището” ще се превърне в главен герой сред агнешко було, патешки дроб, джинджифил, лимон, морско зеле, морски плевели, картофено нишесте, кориандър, пресен и див лук, хайвер, яйца, ферментирала соя, оцет за суши, горчица, трюфелово олио, трюфели, праз лук, водорасли, туршията на баба, темпура брашно, соев и териаки сос. Борбата с едрите динозаври ще предизвика смях и сълзи в най-желаната кухня, правилото за хуманно отнемане на живот ще бъде внимателно проследено от журито, а „записките на Леонардо” може да се окажат недостатъчни за излизане от „японския ужас”. Как се хваща и транжира рибата, как се пълни филе в було, какви са тайните на рибените кюфтенца, чипса от перки и опушеното филе? От какво се прави традиционният японски соев сос, могат ли нинджите да се сравняват със самурая, какъв е трикът за лесно приготвяне на супа топчета и прав ли е сенсеят на Петър Михалчев, че няма лоши ученици, а само лоши учители?