.

 

18 хоби готвачи получават „втори шанс” да влязат в MasterChef – утре вечер от 21:00 часа по bTV

Chef Елица Божилова вдига летвата с Милфьой пред последната престилка

Утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV 18 хоби готвачи от цялата страна ще получат „втори шанс” да впечатлят най-взискателното жури в България и да спечелят една от останалите 9 емблематични престилки – входни билети в най-голямото кулинарно предаване в света. Претендентите за място на кулинарната арена ще трябва да докажат качествата си в битка в три кръга.  

Първото предизвикателство по пътя към титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще изпита въображението на хоби готвачите, като им даде пълна свобода при избора на продукти, уреди и техники, за да представят на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев най-доброто, на което са способни. Участник ще опита да грабне престилката за втора поредна година, друг ще обърка спанака с босилек, а трети ще сравни преживяването MasterChef пред телевизора с това пред котлона. След 60 минути една част от 18-те играчи ще получи мечтаната престилка, друга – билет към домашната кухня, а трета – ще продължи в следващите кръгове.  

Второто изпитание ще накара хоби готвачите да бръкнат до лакти в леда, за да уловят своята риба, да я почистят и превърнат в деликатес. Тримата, които са най-убедителни в подбора на съставки и набор от техники, ще получат престилка, а петимата, които покажат най-незавидни резултати - ще се сбогуват с мечтата MasterChef. Един от претендентите ще играе „като багер”, друг ще рискува да измръзне, трети ще се „прехласне” и ще забрави за ограничението във времето от 45 минути. Но до къде ще стигнат гладиаторите в битката с пъстървата, колко различни рецепти ще представят на журито и дали ще подценят дяволът, който се крие в детайлите? 

За десерт Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев ще обявят най тежката битка – тази за последната престилка MasterChef. Дуелът ще изправи един срещу друг амбициозни конкуренти със задачата да претворят френския специалитет Милфьой по рецепта на топ сладкарката Chef Елица Божилова*. Кой от претендентите ще покаже повече бързина, прецизност и внимание, кой ще запази необходимото самообладание, за да изпече перфектните кори, да приготви пухкав млечен крем с белтъци и бял шоколад и да аранжира истински шедьовър за сетивата – зрителите на bTV ще видят във вторник, 28 февруари от 21:00 часа в MasterChef. 

Докъде хоби готвачите ще разгърнат потенциала си, за да завоюват място в челната 21-ца, кой ще хване „златната рибка” и кой ще изпусне последния влак? Колко е важно да спазваш рецептата в сладкарството, може ли един детайл да те погуби и колко емоционално турболентен може да бъде MasterChef – утре вечер от 21:00 часа по bTV. 

*Chef Елица Божилова е член на Националния отбор по кулинария, член на УС на НАПГ, жури в конкурса Кулинарна купа на България и носител на множество международни отличия за сладкарство.