.

 

18 от най-добрите хоби-готвачи получават „втори шанс“ да се преборят за останалите 8 места в кухнята на MasterChef – във вторник, 27 февруари от 21:00 часа по bTV

Утре вечер от 21:00 часа по bTV 18 хоби-готвачи ще получат втори шанс да докажат на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, че заслужават мястото си в кухнята на MasterChef. Само 8 от тях ще получат престилка и ще влязат в битката за 100 000 лева, кулинарен курс в Le Cordon Bleu Лондон и престижната статуетка, която променя живота. Подготовка, прецизност, смелост, характер и талант ще бъдат изпитани в два кръга, които ще дадат възможност на кулинарите да покажат на какво са способни.

Състезанието за престилката на MasterChef ще стартира със свободно готвене, в което хоби готвачите ще трябва да създадат превъзходно ястие по избор. Те имат на разположение първокачествени продукти, професионално оборудване и 1 час, но трябва да поднесат на строгото и справедливо жури нещо неочаквано, за да получат мечтаната престилка. Нестандартни идеи, добра организация и устойчивост на стрес ще се превърнат в деликатни риби и меса, изтънчени комбинации със зеленчуци и паста, апетитни десерти и дори рисков домашен хляб.

 

Зрителите на bTV ще видят любопитните истории на фотомодел, посветил се да пресъздава изкуството в храна, самоуверен бивш директор на "Балкантурист" и геодезист с интуиция за 7-те морета и картографска проекция в чиния. Бавен и уверен кулинар ще получи „позитивна магия” от свой конкурент, други ще бъдат поощрени за добри идеи, прецизност, търговски вид на чинията и балансиран вкус, а трети – ще съжаляват горчиво за неподходящия си избор на рецепта.  Журито на MasterChef ще опита „плодов дъжд”, вкусно „природно бедствие” и деконструирана мусака. Кой ще приготви ястие, което Андре, Петър и Лео ще помнят дълго и ще грабне престилка, зрителите ще видят във вторник, от 21:00 час по bTV.

Във второто предизвикателство ще влязат 8 души, които ще трябва да изпитат силата си в директен сблъсък с конкурентите, за да спечелят една от последните 4 престилки. Специални ножове ще определят опонентите, а задачите им ще проверят опита и креативността, които постигат отличен вкус, аромат и външен вид. Първата двойка хоби-готвачи ще се дуелира с основен продукт сьомга, която трябва да превърнат в неочакван шедьовър за 30 минути.  Стресът пред камерите ще накара дори опитни кулинари да допускат малки грешки, да поемат рискове и да експериментират с продуктите, за да впечатлят Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки.

Втори на кулинарната арена на MasterChef по bTV ще излязат четирима претенденти за

 

престилка, които ще премерят сили и креативност в готвенето с пиле за 30 минути. Нестандартни идеи ще се сблъскат с концентрация и структурираност, нюх и изпитани рецепти, а тавтологията на вкусове и семплата рецепта ще лишат двама от мечтата им за ново начало. Последни в битката за място в MasterChef ще влязат приятели, които ще разполагат с говеждо и половин час, за да убедят  Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, че притежават нужните качества за истински Chef.

Как изглежда финалната селекция на четвъртото поколение от най-добрите хоби-готвачи в България, колко е важно е да познаваш правилните техники и уреди, когато влизаш в кухнята на строгото и справедливо жури и какви ще бъдат очакванията към претендентите за титлата, която променя животи, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.