.

 

21 кулинарни таланти с опит и истории от целия свят влизат в MasterChef България от 26 февруари по bTV

Журито на любимото кулинарно шоу на България ще подлага на изпитание новите претенденти за титлата всеки понеделник и вторник от 21:00 часа

Горещи страсти, изобилие от кулинарен талант и вълнуващи истории на най-добрите хоби- готвачи в България, които искат да станат професионалисти, ще завладеят зрителите от 26 февруари в 21:00 часа, когато започва новият, четвърти сезон на MasterChef по bTV.

Сред новите 21 гладиатори, които ще се борят за високата оценка на звездното жури Андре Токев, Лео Бианки и Петър Михалчев всеки понеделник и вторник в ефира на най-гледаната телевизия, са хора с разнообразни професии, опит в чужбина и разнородни интереси. Почитателите на добрия вкус ще се насладят на кулинарните умения на преподавател по народни танци, бивш военен и участник в множество мисии,  геолог, готвил за нашите учени в Антарктида, екзотична маникюристка, както и дама, открила любовта към храната след тежка трансплантация. В оспорваната конкуренция ще се включат и 30-годишен юрист с впечатляваща физика и бизнес за „много пари“, съпруга на милионер, която владее 3 езика и е обиколила света, пожарникар от Бургас с вкус към японска кухня, най-голямата сестра в семейство с 6 деца и други любопитни герои на нашето време. Само един от тях ще заслужи титлата MasterChef, наградата от 100 000 лева и курс в най-престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu в Лондон.

„MasterChef България е емблематично предаване на bTV, което промени отношението на зрителите към качествената и здравословна кухня. Горди сме, че вдъхновяваме и останалите да развиват този телевизионен жанр. Този сезон е по-динамичен, с повече страст и емоция от всичко, което сме видели досега“, коментира Маргарита Александрова, директор „Програма“ на bTV Media Group.

Дни преди старта на любимото кулинарно шоу на България в ефира на bTV, виртуозното жури на MasterChef разкри каква ще бъде ролята на всеки от тях в новия сезон. Двамата Chef готвачи Андре Токев и Петър Михалчев и успешният ресторантьор и специалист по италианска кухня Лео Бианки направиха уникална демонстрация заедно с финалисти и победители в предишните три сезона на шоуто в България пред представители на медиите, екипа на изпълнителния продуцент Constantin Entertainment, както и екипа на bTV, вкл. главния изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала и главния финансов директор и изпълнителен директор на медийната група Давид Щепан. Така семейството на MasterChef се събра, за да загрее котлоните пред четвъртото поколение самородни таланти и да им пожелае успех в пътя към неочакваното, дори за професионалистите.

Обединени в три отбора, „поколенията” на MasterChef България, създадоха авторски рецепти, за да вдъхновят към творчество, отборен дух и лоялност зрителите на bTV и претендентите за престижната титла. Симеон Червенков, Аврам Големечков и Стефан Стефанов от сезон 1 приготвиха екзотична веджи супа с пикантни скариди и хрупкава изненада от „тримата тенори”. Отборът на Севда Димитрова, Евгени Йорданов и Йоана Тодорова от сезон 2 ги надгради със сочно патешко с крем кашу, шоколадов сос с черешов тютюн, бадемов чипс и пяна от манатарки. Носителката на титлата – Божана Кацаров, заедно с Росица Иванова и Цветомир Савчев от сезон 3 създадоха идеалния сладък финал с шоколадова торта със сладолед от биволско кисело мляко и specialty кафе, приготвено по алтернативен начин. 

За първи път в MasterChef България журито ще оценява и потенциала на хоби-готвачите не само да приготвят най-креативното, красиво и вкусно ястие, но и да погледнат на кулинарията като на успешен бизнес. С тази роля се наема новият член на журито Лео Бианки, който познава в дълбочина ресторантьорството още от детските години, когато започва да работи заедно с баща си. А Chef готвачите Андре Токев и Петър Михалчев обещават да изненадат зрителите с ролите си в новия сезон и да направят още по-силно шоу заедно с новия член на журито в екипа Лео.