.

 

"Адски" десерт и готвене по чужд списък формират челната петица в MasterChef

В понеделник вечер от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще предизвика топ 6 хоби-готвачи на България да покажат умения, креативност и стратегия със задачата да приготвят десерт в рамките на 60 минути. С поредното предизвикателство пред състезателите, Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Такев и Chef Петър Михалчев ще превърнат приготвянето на десерт в абсолютен кошмар за един от състезателите, чрез отнемане на уред, който всеки един сладкар задължително има в кухнята си – планетарен миксер. Въображението на претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева, ще трябва да бъде развихрено, без да нарушава границите, поставени от кутията.

Хоби-готвачите ще заложат на едни от най-трудните рецепти в сладкарството, изпробвайки уменията си, а други - на немислими идеи. Някои от участниците ще навлязат в непознати води, задължени от използването на драконов плод (питахая) и невъзможност за синтезиране на подходящ десерт. Дали прегорялата храна, несготвените блатове, липсата на идеи за презентиране на десерта и напрежението в кухнята на MasterChef ще окажат влияние върху крайния резултат? Кой ще впечатли достатъчно взискателното жури, за да влезе директно в топ 5 като пропусне елиминациите, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 в MasterChef по bTV.

В частта на елиминациите, петима хоби-готвачи ще трябва да забравят за възможността да избират сами продуктите за ястията си. Пазаруването под чужд списък ще се окаже огромно предизвикателство, особено когато човекът, с когото пазаруваш, има изисквания и нужди, с които участниците ще трябва да се съобразят безапелационно. Гладиаторите ще трябва да "влязат в обувките" на студент с ограничен бюджет, млада майка, водена от принципите за оптимален баланс между качество и цена, фитнес инструктор, който стриктно спазва хранителен режим, възрастна дама с носталгия към вкуса на отминалите времена и бизнес дама, която предпочита качествената и стилна храна. Кой ще успее да хармонизира желанията си с тези на непознатия съотборник, кой ще приготви най-доброто ястие за 60 минути и кой ще се спаси от следващото готвене, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

В последната задача двама от участниците ще трябва да покажат кулинарния си потенциал в една доста популярна тема - цветна паста. В рамките на 45 минути те ще трябва да използват своята креативност, да сравнят възможностите си, да преценят противника и да са готови за всякакви изненади от него. Титаничната битка ще изключва възможността за използване на мастило от сепия за постигане на черен цвят. А как се приготвят червени, зелени и оранжеви талятели и равиоли, кой ще се превъплъти в образа на Джейми Оливър и кой ще бъде по-добър, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 по bTV.