.

 

Аериран и деконструиран крем карамел гонят първите от MasterChef България

Гледайте тази вечер - 19 март, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 19 март, от 21:30 часа зрителите на bTV ще видят първата отборна битка в MasterСhef България, която ще прерастне в междуличностна война. Острият сблъсък на характери ще бъде разпален от сложната задача, която Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев ще възложат на състезателите – тристепенно меню за най-взискателните гости, а именно – любимото жури. По-зле представилият се отбор отива на елиминация.

Разделени на два тима – син и червен, играчите ще трябва първо да изберат своите капитани – лидерите, които да мотивират, следят времето, продуктите, готвачите, качеството, вида, аромата и вкуса. Те ще направят избор между любимите продукти на тримата професионалисти, с които ще готви техният отбор. Но втората задача определено ще затрудни сините – изборът на меню и разпределението на ролите. Чувство за подцененост, омаловажаване на етапи, недоверие в опита и хаоса ще ескалират до караници и викове. А в другата половина от кухнята цари спокойствие, синхрон и взаимопомощ. Дали емоциите ще се отразят на вкуса на храната, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 в MasterChef по bTV.

Но най-тежкото тепърва предстои – първите елиминации, на които отива цял отбор плюс един. Играчите ще имат на разположение 90 минути, за да приготвят крем карамел с ягодово кули и портокалова сметана. Талант, опит, сърце, преодоляване на личните си предпочитания – тези съставки могат да защитят мястото им в състезанието. Някои ще приготвят този популярен десерт за първи път през живота си, други ще експериментират, но за изненада на журито всички ще се затруднят. Резултатите трудно ще се приближат до очакванията на Андре, Виктор и Петър, но най-поразени тримата професионалисти ще бъдат от "иновативния" "деконструиран" и "аериран" крем. Чии са тези творения и кой ще напусне кухнята на MasterChef - тази вечер от 21:30 по bTV.