.

 

Агнешко а ла Chef Андре Токев и гурме от остатъци в MasterChef  - утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер (17.05) от 21:30 часа в MasterChef по bTV Chef Андре Токев ще хвърли двама от претендентите за титлата „в дълбокото” с майсторска рецепта за агнешки котлети с коричка от орехи, баничка с козе сирене и тиквички. В своя Master клас кулинарният гуро ще демонстрира филетиране на котлети, приготвяне на хрупкава коричка, ароматно рагу, мармалад от редуциран балсамико и чеснова пяна.

Умения и увереност, концентрация и отдаденост ще са необходими на състезателите в MasterChef, за да повторят рецептата на Chef Токев и да постигнат ефекта „еталон за изискано ястие”. Тестове за скорост и предизвикателство за постигане на съвършенство ще направят битката на хоби-готвачите зрелищна, а по-добрият вкус ще заслужи овациите на журито. Кой ще се увенчае със значката за имунитет, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

В стрес теста журито на MasterChef ще изпита кулинарните познания на тримата, показали най-лоши резултати в съревнованието за креативност с 9 въпроса от кулинарната история, география и основните методи и техники в готварството. Виктор, Петър и Андре ще попитат кое е ястието, носещо името на италианска кралица, родината на зелето, динята и гуакамолето, къде се използва тажин и се правят десерти с боб, какво е деглазиране, фламбиране и редуциране. А след академичните въпроси участниците ще трябва да защитят престилката и мястото си в най-голямата кухня на България като приготвят изумително ястие от остатъци. Обелки от моркови, част от тиквичка, крайче от пармезан, изрезки от телешко, кокали от агнешко, дръжки от зелени подправки и остатъци от зеле, бульон от миди, разбити яйца, крайчета от панчета и натъртен домат ще се превърнат в гурме, за да спасят своя автор.