.

 

Актьорът Константин Таквор напусна "MasterChef"

Хоби-готвачите впечатлиха с майсторство българските футболни фенове на „Ливърпул“

Един от най-артистичните и емоционални хоби-готвачи в Топ 10 на „MasterChef“ - актьорът Константин Таквор, напусна  най-доброто кулинарно шоу след напрегната битка. Към финала продължават деветима талантливи участници.

Константин се представи най-слабо в първия етап от елиминацията, в който претендентите за титлата и приза от 100 000 лева трябваше да разпознаят 25 продукта от азиатската кухня, сред които екзотичните джакфрут, уакаме, матча, юкари, перли тапиока и лонган. В тази задача те имаха право да разчитат на зрението и обонянието, но не и на вкуса си.

Константин даде само 9 верни отговора, управителката на хотел Нела Тинчева - 18, шофьорът Мартин Банков - 17, а домакинята Цветелина Томиъм позна всички продукти и се превърна в шампион в най-трудния кулинарен тест до този момент. 

Приготвянето на традиционните малки китайски ястия „дим сум” постави участниците пред още едно изпитание, с което Константин също не успя да се справи на ниво и си тръгна завинаги от шоуто. Въпреки преживените трудности, той свали престилката с обичайната си широка усмивка. „Каквото и да се случваше с теб и около теб в кухнята на „MasterChef“, нищо не успя да попречи на доброто ти настроение. Тук ти създаде истински артистичен хаос, беше като фурия“, похвали го Chef Силвена Роу.  

До елиминацията се стигна след оспорвана отборна битка, чиито старт бе даден от съдийската свирка на Chef Петър Михалчев. А в ресторанта на „MasterChef” се настаниха българските фенове на футболния клуб „Ливърпул“. Разделени в два конкурентни отбора, хоби-готвачите трябваше да приготвят за своите 11 специални гости неустоими пици и десерти, които могат да се ядат без прибори.

В разгара на битката журито изпрати синия отбор на банката на червения, червения - на мястото на синия, а всеки тим трябваше да довърши ястието на конкурента си.  В напрегнатата ситуация капитанът на червените, актьорът Стилиян Желязков, предизвика вълна от недоволство сред съотборниците си. „Той е прекрасен играч, но вълк единак, не е добър обединител и мениджър“, разкритикува хаотичния му лидерски стил Нела.

Отборът на Стилиян предложи на гостите бяла пица с трюфел, микс от салами и сирена, а за десерт - къпкейк с малинов сос и крокан. В бързината обаче червените приготвиха 10, а не 11 порции и един от феновете на „Ливърпул“ остана с празна чиния. Сините отговориха с пица с доматен сос, скаморца и панчета, а към нея добавиха профитероли с ванилов крем и кули от горски плодове, и спечелиха надпреварата с 6 на 5 гласа.