.

 

Александър Андров отпадна от предизвикателството MasterChef след стратегически ход и кисел сос в красива чиния

Александър е първият отпаднал претендент за титлата MasterChef

Александър Андров е първият отпаднал претендент за титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева. Той напусна състезанието, след като капитанът и притежател на Master престилка Виолина Маринова използва стратегическия си коз и го изпрати на елиминация на мястото на Елени Александрова. Той направи грешката да сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу кисел сос холандез, въпреки притеснението си, когато го опита. В студиото на „Преди обед“ по bTV той сподели, че е горд с мястото си в елитната селекция на топ 16 най-добри хоби-готвачи в България. И призна пред Деси Стоянова и Сашо Кадиев, че се е върнал за постоянно в страната и смята да се занимава с управлението на ресторанти. През 2013 година заминава за Малта, където е работил като транжор на пилета, а 4 години по-късно става управител на заведение. Професионалния си път на острова приключва в 4-звезден хотел, но признава, че е усещал носталгия към близките и родината. Още от самото си пристигане в екзотичната държава се научава да готви по принуда и благодари на приятелката си за строгата критичност към ястията му. Чете много книги и се запалва по кулинарията до степен да получи адмирациите на журито на MasterChef. За отражението на извънредната ситуация върху ресторантьорския бизнес Александър коментира, че ръстът на доставките по домовете не може да компенсира загубите от посещаемостта. Затова се надява на нормализиране на обстановката пред риска от фалит. За финал на разговора той даде на зрителите на bTV рецептата за израелска витаминозна салата с нахут, която съдържа лук, чесън, домати, лимон и зехтин.

Първата отборна битка в MasterChef спечели отборът на Виолина като нагостиха посланика на Ирландия Майкъл Форбс и неговите сънародници по повод деня на Свети Патрик. Телешкото бонфиле с пюре от грах и пепър сос, последвано от поширани круши с чийзкейк и сос с шамфъстък получиха категоричния резултат от 9 на 4 вота. Въпреки това Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу похвалиха и отбора на Красимир Низамов за достойното представяне още при първите гости в ресторанта.

Виолина използва стратегическото предимство на Master престилката като спаси от елиминационна битка Елени и реши да предизвика уменията на съотборника си Александър. В първата част от изпитанието на MasterChef Димитър Тончев демонстрира отлично познание за предназначението на 10 вида ножове и се спаси от вероятността да отпадне от играта. Кристина, Куин, Неда, Добромир, Линда, Александър и Мартин премериха силите си в приготвянето на ястия с див черноморски кефал. Най-добре в предизвикателството се справи Куин Чан с първата си европейска рецепта за филе от риба с картофи, аспержи и винен сос.   

Всяка сряда, четвъртък и петък в секцията #заНЕНАСИТНИТЕ на masterchef.btv.bg можете да намерите ексклузивно видео с обобщения и неизлъчвани кадри от любимото кулинарно шоу на България.

Поради извънредната ситуация в страната следващият понеделник bTV ще излъчи извънредно студио за COVID-19, а феновете ще гледат битката за имунитет и Master престилка във вторник. 

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще изпитат характера, егото и бързината на 16-те претенденти за титлата и наградата от 100 000 лева. Те ще се разделят на два отбора с капитани носителят на Master престилка и имунитет, за да докажат пред специалните гости в ресторанта и пред журито, че заслужават място в най-голямата кухня на България. Този път кулинарите ще трябва да създадат празнично меню по повод деня на Свети Патрик, а умението да „пипаш с твърда ръка“ ще се окаже решаващо за успеха на мисията. Така, още в първата отборна битка, ще се откроят хоби-готвачите с лидерски умения и стратегиите им за развитието на играта. Загубилият отбор ще отиде на елиминация, а един хоби-готвач ще напусне приключението MasterChef.

За да защитят престилката си и мястото зад готварските банки, хоби-готвачите ще трябва да докажат, че имат познания за използването на основни инструменти в кухнята. След това ще бъдат подложени на предизвикателство, с което ще покажат колко добре боравят с ножа и въображението си.  Журито на MasterChef ще анализира само авторите на трите най-лоши ястия, за да определи кой ще е първият, простил се с мечтата си за титлата.

Какви са традициите в Ирланидия за деня на Свети Патрик, какви изненади са подготвили Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу за гладиаторите и  кои ще са първите им гости в ресторанта?  На какъв принцип капитаните ще сформират своите отбори, ще приложат ли стратегия, за да спасят някого и кой ще отпадне от приключението MasterChef – във вторник от 21:00 ч. по bTV.