.

 

Александър Петров напусна "MasterChef" след дуел на честта

Деветима опасно гладни войници оцениха менюто в най-доброто кулинарно шоу

Редиците в „MasterChef“ все повече оредяват. Поредната елиминация изправи хоби-готвачите пред невиждани досега трудности и само шестима от тях продължиха към финала на най-доброто кулинарно шоу и голямата награда от 100 000 лева.

Самоувереният рентиер Александър Петров си тръгна след дуел на честта с актьора Стилиян Желязков. Преди да напусне състезанието, той получи висока оценка от журито. „Алекс, ти си решителен и безкомпромисен. Роден си да бъдеш лидер и да оцеляваш. Днес не успя да стигнеш до победата, но победата винаги ще бъде част от живота ти. Можеш да се гордееш със себе си“, каза Chef Силвена Роу на талантливия участник, който се нареди на седмото място в седмия сезон на „MasterChef“ по bTV.

По време на елиминациите Александър се справи най-зле със сложната задача да разфасова сварена агнешка глава и трябваше да предизвика съперник на решителен кулинарен дуел за място в шоуто. Рентиерът хвърли ръкавицата на актьора Стилиян, към когото хранеше нескрита неприязън. Двамата трябваше да приготвят агнешки дроб по шуменски - легендарно ястие, осъвременено и пренесено в 2021 година. В последвалия сблъсък опонентите си размениха остри реплики, но на финала джентълменски си стиснаха ръцете. Журито отсъди, че Стилиян е сготвил по-добре, а Александър напусна състезанието завинаги.

В навечерието на Гергьовден „MasterChef“ стана домакин на деветима войници, изпълняващи мисии в най-опасните места по света - Ирак, Афганистан, Сомалия, Судан и Йемен. Разделени в два отбора, хоби-готвачите трябваше да сготвят висококалорично основно ястие и шоколадови десерти за гостите.

Капитанът на сините, шофьорът Мартин Банков, поведе своя тим в грешна посока и презентира недообмислено меню от чили кон карне със свински ребра и фокача, плюс протеинов бар с шоколадов мус и плодова салата. Червените, начело със студента по право Теодор Колев, се представиха отлично с еленско „Уелингтън“ с картофено пюре и печен сос, придружено от шоколадов кейк с фъстъчено масло и малинов сос, и спечелиха битката с 8 на 1 гласа.