.

 

Азиатски аромати и веган меню "по вражески" в MasterChef

Гледайте днес - 6 май, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 6 май, от 21:30 часа майсторският клас на MasterChef ще пренесе зрителите на bTV в Азия, ще застраши участниците не само с елиминация, но и физически и ще превърне довчерашните врагове в партньори. Роден в Малайзия и израстнал в Сингапур, шеф Анди Фу е готвил в най-елитните ресторанти в Азия и Европа. Той ще преподаде на двама от състезателите императорската рецепта за традиционното в Китай Пиле Кун Пао. Тънкостите в рецептата няма да се ограничат единствено до пропорция, форма, вид, аромат и вкус, но и до превод. Какво означава саса на японски, как се балансират традиционните екзотични вкусове и каква е техниката за приготвяне на "къща на птица" от оризови нудли?

Конкурентите в борбата за имунитет ще трябва да повторят техниките на шеф Фу, за да пресъздадат точно ястието. Транжиране на пиле, перфектно оформяне на зеленчуци, карамелизиране на сос – всичко това изглежда лесно в ръцете на професионалиста, но необходимата прецизност ще изнерви до крайност претендентите за титлата. А тогава идва редът на паниката и инцидентите. На кого ще връчат толкова ценната на този етап значка Андре, Виктор и Петър, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Тримата, показали най-слаб резултат в състезанието за креативност, ще премерят сили на поредния стрес тест. В хищническата задача, те ще получат възможността да си изберат помощник, но отново има уловка – търсят универсален боец. Подкупи и заплахи, пламъци в очите и ръцете ще подсилват фланговете, но и ще застрашават с приятелски огън. За 60 минути отборите ще трябва да приготвят рамо до рамо впечатляващо веганско ястие, въпреки че никой от тях не изповядва изключването на животинсите продукти от менюто. Ще се получат ли палачинки без яйца, с какво могат да се заместят, кой е стратегът сред заплашените от елиминация и каква е разликата във вкуса, когато готвиш с приятел и враг, зрителите на bTV ще разберат днес от 21:30 часа в MasterChef.