.

 

Български художници, Пападимитракос и бащата на Лео Бианки предизвикват хоби-готвачите в кухнята на MasterChef – във вторник от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV най-добрите хоби-готвачи в България ще разберат колко тежка е капитанската корона в напрегната отборна битка, която ще се води на няколко фронта.  Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат кулинарите да разкрият артистичната си страна, за да посрещнат специални гости в най-големият ресторант на България  -  едни от най-талантливите български художници.

В следващото предизвикателство под вещото наблюдение на диетолога Ипократис Пападимитракос гладиаторите ще трябва да предложат тристепенно меню, което съдържа 600 калории, а на крачка от елиминациите те ще получат безценен урок по италианска кухня от бащата на Лео - Адалберто Бианки.

Отборната битка в MasterChef ще стартира с висок залог за капитана, който не успее да отведе екипа си до победата. Той ще отиде директно на финала на елиминационния стрес тест, след който един ще напусне играта. Разпределението на отборите ще предизвика бурни реакции, сред които предизвестен край, усещане за подценяване и умаловажаване на качествата или искрена радост и отдаденост на каузата. Докато едните проявяват творчество по отношение името на отбора, други планират стратегически ходове при променяща се обстановка. 

Кулинарите ще трябва да оргатизират процесите така, че след 60 минути да накарат талантливите художници да оценят изкуството в чиния, а строгото, но справедливо жури да се гордее с техните постижения. Саморазпределение, несполучливи карамелени конуси и неправилна преценка при готвенето на патешки бутчета ще спъват кулинарните гладиатори в кухнята на MasterChef. Те ще сервират патешко с пюре от зеленчуци и аспержи срещу лаврак със скариди и авокадо, както и меренг с шоколад срещу гаджар халва с бисквити и сметана. Дали приятелството ще се окаже решаващо, а самочувствието – оправдано, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.  

 

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще подложат загубилия отбор на стрес тест, като го срещнат със здравословно предизвикателство. Диетологът Ипократис Пападимитракос ще даде на хоби-готвачите важен урок за модифициране на познатите рецепти в диетични варианти, които наблягат на полезните мазнини и правилните дози протеини и въглехидрати.  Задачата по пътя към титлата MasterChef ще бъде приготвянето на неочаквано тристепенно меню от предястие, основно и десерт, които общо не надвишават 600 калории.

Авторите на трите менюта, които докажат, че здравословната храна може да е вкусна и красива, ще се спасят от елиминации. Подборът на техниките за готвене, точният грамаж и опитът с нискокалоричното готвене ще бъдат придружени с гордост, трогателни истории и рецепта за сваляне на 30 килограма. Трима души ще се спасят от елиминации, а други четирима ще трябва да повторят един емоционален MasterClass.

В кухнята на MasterChef по bTV ще влезе бащата на Лео – Адалберто Бианки, за да демонстрира със сина си как се приготвя италианско агнешко с полента и доматен сос. 80-годишният готвач, предал всички знания на наследника си, ще предизвика вълнение след хоби-кулинарите, а впечатляващият рекорд от 750 пици на ден, който италианците са приготвяли в ресторанта си в Бургас, ще могивира допълнително състезателите. 

Лео ще сподели, че и той неведнъж се се сблъсквал с трудности, но никога не се е отказал от преследването на мечтите си. Тосканското ястие, което обикновено се консумира в неделя в семейство Бианки, ще заблуди част от играчите с привидната семплост на изпълнение. Някой ще блесне с отношението си към всеки елемент в чинията, а един ще се раздели с мечтата за голямата награда от 100 000 лева, курс в академия Le Cordon Bleu в Лондон и титлата MasterChef на България. Кой ще е той, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.