.

 

Бързи идеи и „Роден край” гурме в MasterChef – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа зрителите на bTV ще видят началото на състезанието MasterChef за 16-те най-добри хоби готвачи в България. Само един от тях ще се превърне от любител в мастър и ще вземе голямата награда от 100 000 лева. А това ще стане възбможно, ако успее да се справи брилянтно с трите кръга на изпитания всяка седмица до финала. В първия ден участниците трябва да впечатлят журито със съобразителност и креативност. Във втория - деня на битките, най-добрите ще се борят за символа на имунитет, а най-зле представилите се отиват на стрес тест. В третия ден поне един от хоби готвачите ще напуска състезанието.  

На кулинарната арена оцеляват само най-смелите, а играта стартира с кутията на MasterChef. Великолепните 16 ще трябва да измислят, приготвят и презентират ястие с всички или някои съставки, а строгото и справедливо жури ще опита само трите най-добри чинии. Голямата изненада на Виктор, Петър и Андре е, че кутията на всеки участник съдържа десетте му любими продукта и точно 60 минути, за да ги превърне в истински гурме шедьовър. Дали обаче няма да се подведат и да приготвят домашна кухня или ще създадат цялостно впечатление на артисти с ножа и черпака, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:30 часа в MasterChef.

Победителят в кутията на MasterChef ще има възможността да избере основния продукт, с който всички ще готвят в теста за креативност. Под надслов „Роден край” Виктор, Петър и Андре ще предложат тракийски фазан, ориз и ябълки,  рило-родопски картофи, горски гъби и сърна или дунавски булгур, заек и грозде. Но изненадите тепърва предстоят – кой ще се спаси от предизвикателството, какви стратегии ще предопределят хода на играта и как изглежда модерният гурме прочит на традиционната българска кухня?

В мисията да запазят и обогатят кулинарните традиции, готвачите ще се изправят пред стреса на изтичащото време, високите изисквания на експертното жури и собствената си амбиция за победа. Помагат ли ядливите бижута, уважават ли хоби-готвачите хранителните продукти достатъчно, ще предпочете ли вегетарианката Севда да приготви безместни ястия и кой ще хвърли първата ръкавица за кулинарен двубой в кухнята на MasterChef – утре вечер от 21:30 часа по bTV.