.

 

Бащински сълзи, вегетарианско за професионалисти и рибни деликатеси в MasterChef  - утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер (18.05) от 21:30 часа отборната битка в MasterChef по bTV ще свари всички хоби-готвачи неподготвени. Капитаните ще действат стратегически при сформиране на отборите, но ще трябва да се съобразят не само с личностните си характеристики, но и със специфичния режим на хранене на гостите в ресторанта. Участниците ще бъдат изправени пред предизвикателството да създадат уникално основно ястие за единадесет от най-добрите главни готвачи – вегетарианци.

Разногласия и битка за лидерство ще превземат единия отбор, докато в другия ще цари синхрон и споделена отговорност. Емоциите и мотивацията в кухнята на MasterChef ще бъдат по-силни от всякога, а сълзите от радост ще бъдат неконтрулируеми след новината за раждането на сина на Евгени. Рататуи върху канапе от патат с мус от сирена и гъбен сос ще се съревновава със стек от карфиол с баба гануш и чушки с козе сирене за наградата на гостите. Плановете ще се променят в движение, съмненията в саботаж ще изключват членове на и без това малките отбори, а униформите на професионалистите ще респектират и ще вдигнат очакванията към храната „до тавана”.

Елиминацията в MasterChef ще проверят познанията и уменията за приготвянето на риба на трима хоби-готвачи. Разнообразие от 10 вида от взискателния протеин ще изпита кой участник заслужава мястото си в топ 5 на най-добрите хоби-кулинари в България. Сьомга, пъстърва, костур, есетра, щука, сом, калкан, морски език, барбун и мерлуза ще изпратят един на сигурно място, а двамата, които не са познали водните обитатели ще готвят именно с тях.  Кой рибен деликатес ще впечатли Виктор, Петър и Андре и какви други изненади очакват претендентите, зрителите ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.