.

 

Биляна Йотовска и Лео Бианки предизвикват MasterChef с фитнес гурме и идеална паста

Гледайте в понеделник от 21:30 часа по bTV

В понеделник от 21:30 часа кутията на MasterChef по bTV ще бъде по-висока от всякога и ще крие специална изненада – безкрайните крака и въображение на Билята Йотовска. Майката - спортист и модел, изповядваща страст към кулинарията и принципите на здравословно детско хранене, ще избере продуктите, с които деветте най-добри хоби-готвачи в страната ще се борят за победа. В поредното предизвикателство към титлата и наградата от 100 000 лева те трябва да демонстрират усет към вкуса и артистичното представяне на основно блюдо, въпреки ограниченията на диетичните продукти.

Възторжени възгласи и богата доза кулинално вдъхновение ще поведат хоби-готвачите към битка на арената с продукти, съобразени с диетата на спортист - белтъци, овесени ядки, тахан, извара, аспержи, ядки, сушени плодове, лимонена трева, чия, сусам, ленено семе, червен картоф, спанак и чиролина. Жегата в кухнята ще се повиши не само за участниците, но и за Виктор, Петър и Андре с очакванията за здравословно гурме ястие на Биляна. Колко вкусни ще са деветте идеи за фитнес-специалитет, съчетани с провокацията на всички сетива и кой ще бъде победителят, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:30 часа в MasterChef.

След овациите за ястията, вдъхновени от Биляна Йотовка, тестът за креативност ще открие един най-колоритните телевизионни водещи и посланник на италианската гурме традиция в България - Лео Бианки. В тестът за креативност собственикът на ресторант ще предложи три алтернативи на паста пред хоби-готвачите – „лунни” равиоли, болонски тортелини и канелони с рагу. Коя пълнена паста ще излъчи претендента в битката за имунитет, дали съревнованието ще предизвика нечестна игра, колко „алденте” е най-добрият вкус на Италия и кой ще създаде най-артистичната „чиния” – в понеделник в MasterChef по bTV.